En af Danmarks fine turistattraktioner er Egeskov Slot på Fyn. Foto for VisitDenmark: Mark Trustrup.

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark

De mange millioner årlige udenlandske turister i Danmark holder sig ikke nødvendigvis til deres primære rejsemål – men ser også andre dele af landet.

Udenlandske turister i Danmark rejser gerne rundt i landet, viser en ny undersøgelse fra VisitDenmark. En af forklaringerne er, at Danmark er et lille land, og at det er nemt at komme rundt.

For at finde resultaterne af undersøgelsen om de udenlandske turisters mobilitet i Danmark, har VisitDenmark blandt andet kigget på de foreløbige tal i den seneste store Turistundersøgelse. Den blev senest gennemført i 2017 med interviews af cirka 5.700 udenlandske turister i alle dele af Danmark. Turisterne blev blandt andet spurgt, om de har besøgt eller forventer at besøge andre områder af Danmark under deres ferie.

Opgørelsen viser, at turisterne uden for København er de mest mobile, mens turisterne i København er mindst mobile – muligvis fordi de i hovedstaden finder rigeligt med aktivitetsmuligheder. Det kan også skyldes, at de udenlandske turister i København i gennemsnit kun har 2,7 overnatninger, og for mange er det deres første besøg i København.

Kun 14 procent af turisterne i København besøger andre landsdele. Det svarede sidste år til omkring 169.000 udenlandske turister, der fra deres ‘base’ i København besøgte andre dele af Danmark. Når de udenlandske københavner-turister besøger andre landsdele, er det typisk et endagsbesøg til Nordsjælland. Kun ni procent af turisterne i København overnatter andre steder i Danmark.

Tre ud af 10 besøger andre landsdele
Samlet rejser tre ud af 10 udenlandske turister rundt i Danmark i løbet af ferien. Det svarer i runde tal til, at 1,1 millioner turister har besøgt flere landsdele under deres ophold.

Turisterne, der holder ferie uden for hovedstaden, er mere mobile. Her tager 39 procent på besøg i andre landsdele, hvilket sidste år svarede til knap en million turister. Ligesom turisterne i København tager langt de fleste på endagsbesøg. Dog inkluderer en tredjedel besøg også en eller flere overnatninger.

Når ferieturisterne kører rundt i landet, går turen især til kystdestinationer eller byer i provinsen. Men 11 procent eller omkring 275.000 rejser til hovedstaden.

Flest udenlandske turister, der har Fyn som primært rejsemål, besøger andre landsdele, nemlig 57 procent – landsgennemsnittet for at besøge andre landsdele er 30 procent.

Relaterede artikler:

Turismen i nabolandene vokser hurtigere end i Danmark

Når konkurrenter arbejder sammen

Samlet dansk campingindsats i Tyskland

Dansk Erhverv skifter turismechef

x

Læs Også

Nye forhandlinger om Canal Tours

På møde onsdag mellem Dansk Arbejdsgiverforening, LO og Strömma, der har kanalbåde og sightseeingbusser i København, blev parterne ikke enige. Forhandlingerne fortsætter torsdag.

Klar til konflikt mod stor turistattraktion

Fagforbundet HK sendte tirsdag 2. konfliktvarsel mod Strömma, der årligt i København sejler og kører omkring en million turister via Canal Tours og sightseeingbusser. Flere fagforbund klar til sympatikonflikter.

Stigende milliardomsætning på danske restauranter

Det går generelt godt for den danske restaurantbranche. Danske og de udenlandske gæster bruger flere penge end nogensinde på alt fra gourmetrestauranter til burgerbarer og cafeer, viser ny undersøgelse.

Dansk turismesejr over Frankrig og Italien

Målt i forhold til indbyggertallet i landene og sammenlignet med antallet af overnatninger fra udenlandske turister, så er Danmark større end blandt andet Frankrig og Italien, viser beregninger fra Dansk Erhverv.

Få turismeuddannede finder job i turismebranchen

En videregående turismeuddannelse er ikke nødvendigvis den bedste vej ind i turismen. Blot hver femte af de turismeuddannede finder job i turismen. ”Et trist paradoks,” siger Dansk Erhverv.

Konfliktvarsel udskudt mod kanalbåde

Efter forhandlinger mellem blandt andet Dansk Arbejdsgiverforening og LO er mulig konflikt mod Canal Tours i København trukket midlertidigt tilbage. Parterne forhandler videre på mandag. HK-overenskomst vil øge lønudgifter op mod 18 procent, oplyser HK.