En af Danmarks fine turistattraktioner er Egeskov Slot på Fyn. Foto for VisitDenmark: Mark Trustrup.

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark

De mange millioner årlige udenlandske turister i Danmark holder sig ikke nødvendigvis til deres primære rejsemål – men ser også andre dele af landet.

Udenlandske turister i Danmark rejser gerne rundt i landet, viser en ny undersøgelse fra VisitDenmark. En af forklaringerne er, at Danmark er et lille land, og at det er nemt at komme rundt.

For at finde resultaterne af undersøgelsen om de udenlandske turisters mobilitet i Danmark, har VisitDenmark blandt andet kigget på de foreløbige tal i den seneste store Turistundersøgelse. Den blev senest gennemført i 2017 med interviews af cirka 5.700 udenlandske turister i alle dele af Danmark. Turisterne blev blandt andet spurgt, om de har besøgt eller forventer at besøge andre områder af Danmark under deres ferie.

Opgørelsen viser, at turisterne uden for København er de mest mobile, mens turisterne i København er mindst mobile – muligvis fordi de i hovedstaden finder rigeligt med aktivitetsmuligheder. Det kan også skyldes, at de udenlandske turister i København i gennemsnit kun har 2,7 overnatninger, og for mange er det deres første besøg i København.

Kun 14 procent af turisterne i København besøger andre landsdele. Det svarede sidste år til omkring 169.000 udenlandske turister, der fra deres ‘base’ i København besøgte andre dele af Danmark. Når de udenlandske københavner-turister besøger andre landsdele, er det typisk et endagsbesøg til Nordsjælland. Kun ni procent af turisterne i København overnatter andre steder i Danmark.

Tre ud af 10 besøger andre landsdele
Samlet rejser tre ud af 10 udenlandske turister rundt i Danmark i løbet af ferien. Det svarer i runde tal til, at 1,1 millioner turister har besøgt flere landsdele under deres ophold.

Turisterne, der holder ferie uden for hovedstaden, er mere mobile. Her tager 39 procent på besøg i andre landsdele, hvilket sidste år svarede til knap en million turister. Ligesom turisterne i København tager langt de fleste på endagsbesøg. Dog inkluderer en tredjedel besøg også en eller flere overnatninger.

Når ferieturisterne kører rundt i landet, går turen især til kystdestinationer eller byer i provinsen. Men 11 procent eller omkring 275.000 rejser til hovedstaden.

Flest udenlandske turister, der har Fyn som primært rejsemål, besøger andre landsdele, nemlig 57 procent – landsgennemsnittet for at besøge andre landsdele er 30 procent.

Relaterede artikler:

Turismen i nabolandene vokser hurtigere end i Danmark

Når konkurrenter arbejder sammen

Samlet dansk campingindsats i Tyskland

Dansk Erhverv skifter turismechef