En af Danmarks fine turistattraktioner er Egeskov Slot på Fyn. Foto for VisitDenmark: Mark Trustrup.

Udenlandske turister besøger flere steder i Danmark

De mange millioner årlige udenlandske turister i Danmark holder sig ikke nødvendigvis til deres primære rejsemål – men ser også andre dele af landet.

Udenlandske turister i Danmark rejser gerne rundt i landet, viser en ny undersøgelse fra VisitDenmark. En af forklaringerne er, at Danmark er et lille land, og at det er nemt at komme rundt.

For at finde resultaterne af undersøgelsen om de udenlandske turisters mobilitet i Danmark, har VisitDenmark blandt andet kigget på de foreløbige tal i den seneste store Turistundersøgelse. Den blev senest gennemført i 2017 med interviews af cirka 5.700 udenlandske turister i alle dele af Danmark. Turisterne blev blandt andet spurgt, om de har besøgt eller forventer at besøge andre områder af Danmark under deres ferie.

Opgørelsen viser, at turisterne uden for København er de mest mobile, mens turisterne i København er mindst mobile – muligvis fordi de i hovedstaden finder rigeligt med aktivitetsmuligheder. Det kan også skyldes, at de udenlandske turister i København i gennemsnit kun har 2,7 overnatninger, og for mange er det deres første besøg i København.

Kun 14 procent af turisterne i København besøger andre landsdele. Det svarede sidste år til omkring 169.000 udenlandske turister, der fra deres ‘base’ i København besøgte andre dele af Danmark. Når de udenlandske københavner-turister besøger andre landsdele, er det typisk et endagsbesøg til Nordsjælland. Kun ni procent af turisterne i København overnatter andre steder i Danmark.

Tre ud af 10 besøger andre landsdele
Samlet rejser tre ud af 10 udenlandske turister rundt i Danmark i løbet af ferien. Det svarer i runde tal til, at 1,1 millioner turister har besøgt flere landsdele under deres ophold.

Turisterne, der holder ferie uden for hovedstaden, er mere mobile. Her tager 39 procent på besøg i andre landsdele, hvilket sidste år svarede til knap en million turister. Ligesom turisterne i København tager langt de fleste på endagsbesøg. Dog inkluderer en tredjedel besøg også en eller flere overnatninger.

Når ferieturisterne kører rundt i landet, går turen især til kystdestinationer eller byer i provinsen. Men 11 procent eller omkring 275.000 rejser til hovedstaden.

Flest udenlandske turister, der har Fyn som primært rejsemål, besøger andre landsdele, nemlig 57 procent – landsgennemsnittet for at besøge andre landsdele er 30 procent.

Relaterede artikler:

Turismen i nabolandene vokser hurtigere end i Danmark

Når konkurrenter arbejder sammen

Samlet dansk campingindsats i Tyskland

Dansk Erhverv skifter turismechef

x

Læs Også

Pedalkraft giver dansk turisme nyt trækplaster

Den 820 kilometer lange nye Østersørute skal være med til at løfte cykelturismen i 17 syddanske kommuner ved blandt andet at udvide turistsæsonen.

Dansk hygge skal være del af FN’s kulturarv

VisitDenmark opretter et hyggeråd for at få ”hygge” anerkendt som dansk kulturarv på liste hos UNESCO, FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab.

Ny rekord for udlejning af feriehuse

Over halvdelen af alle udenlandske overnatninger i Danmark sker i feriehuse med tyskerne som største kunde. For andet år i træk var der sidste år rekord i feriehusudlejning – men brancheforening er bekymret.

Airbnb i samarbejde med Wonderful Copenhagen

København bliver første nordiske by med vært-arrangerede aktiviteter og oplevelser via Airbnb Experiences. Det er eksempelvis en organisation, der bearbejder ensomhed hos ældre gennem fælles cykelture - eller oplevelser med spiselige insekter.

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

Endnu flere udenlandske turister, 50 procent flere hotelværelser og samme stigning i kongresgæster. Det er nogle af punkterne i VisitAarhus’ nye turismestrategi frem mod 2025.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.