Trevifontænen i Rom. Arkivfoto

Nye regler for Roms turister

Det er slut med at bade i Trevifontænen og drikke et glas vin i en offentlig park efter kl. 22 i Rom. Det kommer ikke til at ske i København. Men hvad med de cyklende turister?

Efter en prøveperiode er nogle forbud blevet permanente i den italienske hovedstad. Det sker ifølge Roms borgmester, Virginia Raggi, for at gøre byen ”smukkere, sikrere og mere indbydende” at være i, skriver SVT Nyheter.

Fremover vil det være forbudt at sidde i en park eller lignende offentlige steder og drikke alkohol af glas og flasker efter kl. 22, og mellem midnat og kl. 7 om morgenen er alkohol helt forbudt i det offentlige rum.

Ved overtrædelse kan det give en bøde på 150 euro, og til at håndhæve det nye forbud får yderligere 500 betjente beføjelse til at udskrive bøder. Heller ikke byens barer må servere alkohol efter kl. 02, og organiserede ture som pubcrawls, der involverer alkohol, forbydes.

Man skal heller ikke dyppe sig i Trevifontænen, vaske sig i den, klatre på den eller lade sin hund slukke tørsten i vandet. Det er heller ikke tilladt at sætte sig på Den Spanske Trappe og indtage sin frokost.

Men ét er Italien, noget andet er Danmark. Her ser kommunikationschef i VisitDanmark, Anders Rosbo, ikke den type forbud dukke op. Til STANDBY.dk siger han:

”Danmark er ikke kendt for at være et forbudsland. Det ville være meget udansk. Det ligger ikke i vores kultur. Mange turister sætter netop stor pris på den ”frihed”, afslappethed og hygge, som man netop ligger i den danske kultur.”

Men hvad med turister på cykel?
Selv om vi ikke er meget for den slags restriktioner, så kunne nogle københavnere måske godt tænke sig et enkelt lille forbud, når det gælder turister på cykelstierne. På den anden side er det også en aktivitet, der gør byen attraktiv.

”De fleste turister opfatter det at cykle som noget rekreativt og afslappende. Det er naturligvis i konflikt med den hverdagscyklende københavner for hvem, cyklen er et effektivt og hurtigt transportmiddel,” siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

”Hvert eneste år opstår debatten i medierne, men gad vide om ikke nordmændene har det ligeså træls med ski-uvante danskere på langrendsløjpen, som vi har det med cykeluvante turister på cykelstierne.”

Nye cykelturister på vej
For at imødegå nogle af udfordringerne på cykelstierne har Københavns Kommune sammen med Indre By Lokaludvalg lavet en folder, der ligger på nogle hoteller, hos cykeludlejningsfirmaer og i WoCo’s besøgscenter på Vesterbrogade.

Men ellers anbefaler Klaus Bondam, at man venligt fortæller turisten om de helt basale cykelregler:

”Indled en samtale. Alle turister elsker en samtale med en lokal – hvilket jo også gælder os selv, når vi er ude at rejse. Og så er der for øvrigt kommet en ny type cykelturister, nemlig dem der gerne vil opleve “the copenhagen lifestyle” med Airbnb på Vesterbro, ungerne i en ladcykel, og grill med en kold øl på græsset i en af parkerne.” 

 

Relaterede artikler:
 
Jorden kalder dansk turisme
 
Anders And besøger Nordjylland
 
Ingen kan se ind i fremtiden