Der er mange nye regler at sætte sig ind før blandt andet begrebet ”sammensatte rejsearrangementer” fra 1. juli bliver en del af rejsebranchens hverdag. Arkivfoto.

Nye regler i rejsebranchen rykker tættere på

Den 1. juli træder nye fælles EU-regler i kraft; disse vil omfatte store dele af rejsebranchen – også mange aktører, der i dag ikke er registreret i Rejsegarantifonden.

”Det er regler, der ikke er helt lette at gå til,” medgav Rejsegarantifonden forleden i et notat til den danske rejsebranche forud for at de nye EU-regler bliver en realitet. Disse regler er blandt andet indeholdt i den reviderede lov om pakkerejser samt loven om Rejsegarantifonden.

Rejsegarantifonden har i dag over 600 registrerede rejseudbydere – men fordi de nye EU-regler dækker meget bredere end i dag og omfatter flere områder i rejsebranchen, er det blevet skønnet, at antallet af registrerede rejseudbydere i fonden vil blive fordoblet.

Onsdag havde Dansk Industri indbudt sine medlemmer i rejsebranchen til informationsmøde i København. Her gennemgik fagleder for turisme i Dansk Industri, Sune K. Jensen, samt advokat Torkil Høg nogle af de mange nye regler.

Ændringen skyldes ikke mindst det nye begreb: Sammensatte rejsearrangementer, en ny kategori af rejsetyper. Ved et sammensat rejsearrangement forstås med de nye regler i blandt andet lov om Rejsegarantifonden to eller flere forskellige typer rejseydelser, uden indholdet nødvendigvis udgør begrebet for en typisk pakkerejse – eksempelvis fly og hotel.

Overfor de traditionelle pakkerejser står de sammensatte rejsearrangementer, hvor online- eller detailhandlende formidler rejseydelser for den rejsende. Blandt de mange regelændringer er for eksempel, at én erhvervsdrivende er som rejsearrangør ansvarlig for, at hele pakkerejsen leveres som aftalt. De nye regler arbejder blandt meget andet også med ændringer i betaling for rejseydelser og øget oplysningspligt overfor forbrugeren.

Blandt det meget nye er også begrebet ”målrettet formidling,”der for eksempel omfatter hvis et hotel samtidig med at sælge et hotelophold også formidler teaterbilletter – eller eksempelvis en højskole, der arrangerer rejser for sine elever. Dette kan institutionen kun gøre to gange om året – uden at være registret i Rejsegarantifonden. Alternativet er at købe rejsen via en allerede registreret arrangør i Rejsegarantifonden.

Flere pakkerejse-begreber
I sit indlæg på mødet hos Dansk Industri kiggede advokat Torkil Høg blandt andet på begreber som ”click through”-pakker, en kombination af forskellige rejseydelser, der sælges via separate hjemmesider, ”samlet pris”-pakker, kombination af forskellige rejseydelser med henblik på samme rejse og ”gaveæske”-pakker, en kombination af forskellige rejseydelser fra forskellige leverandører

Relaterede artikler:

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Charterbureauer gør klar til lovændringer

Det klager danske feriegæster over

x

Læs Også

Rejsebureauer kan have billigere lån til rejsekøb

Rejsebureauerne er ofte billigere end banker med lån til sommerferien, siger ny undersøgelse. Fra DRF lyder det: ”man skal se sig godt for inden man låner penge til at købe rejser.”

Jysk Rejsebureau udvider igen

Fra årsskiftet får rejsebureauet sit femte salgskontor i Danmark. Og flere kan være på vej, siger direktøren.

Rejsebureau på hjemmebesøg

”Vi laver alt fra mellemklasse til dyre luksusrejser,” siger initiativtager til nyt dansk rejsebureau, der blandt andet tilbyder at komme hjem i privaten hos mulige kunder.

Større rejselyst øger travlhed i rejsebureauer

”Det går generelt godt for bureauerne. Danskerne rejser mere, både selv-arrangerede men vi ser også stigninger hos rejsebureauerne,” siger DRF’s direktør.

Nyt solidt overskud i jysk charterkoncern

Ringkøbing-baserede Primo Tours, der i dag er Danmarks femtestørste charterkoncern, kom ud af 2017 med et overskud på 32,7 millioner kroner.

Marmaris tilbage hos Bravo Tours

Kunderne hos Bravo Tours har efterspurgt Marmaris, og charterarrangøren har derfor nu sat den tyrkiske feriedestination på sommerprogrammet.