Loven om Rejsegarantifonden ændres 1. juli – det kan få indflydelse på for eksempel sportsklubbers pakkerejser eller hoteller, der sælger såkaldte sammensatte rejser. Arkivfoto.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Der bliver en totalharmonisering af reglerne for pakkerejser i EU. Det vil fremgå af den nye lov om pakkerejser, der træder i kraft i Danmark fra 1. juli. Danmarks Rejsebureau Forening er tilfreds med den nye lov og siger, at harmoniseringen vil betyde øget konkurrenceevne for danske rejsearrangører.

Ændringerne i loven betyder blandt andet, at såkaldte lejlighedsvise udbydere af pakkerejser som for eksempel højskoler, sportsklubber og lignende i langt større omfang end i dag bliver fuldt ud omfattet af pakkerejseloven. I dag er disse rejsearrangører som hovedregel er undtaget lovens bestemmelser.

Udbyder højskoler, sportsklubber og lignende pakkerejser, de selv har arrangeret, er de rejseudbydere og skal efter 1. juli registreres i Rejsegarantifonden.

Lovændringerne vil blandt andet også omfatte forlystelsesparker, badelande og hoteller. Hvis eksempelvis et hotel sammen med et hotelophold sælger billetter til en teaterforestilling vil det nu blive betegnet som en sammensat rejse. Dermed skal udbyderen, hotellet, registreres i Rejsegarantifonden.

Uklart hvor mange nye der skal i Rejsegarantifonden
Til STANDBY.dk siger administrerende direktør i Rejsegarantifonden, advokat Birgitte Fjeldhoff:

”Vi vil endnu ikke give noget bud på antallet af andre rejseudbydere der skal registreres hos os. Vi arbejder med dette og skal have kommunikeret de nye regler ud til de berørte områder. Vi forventer at være klar med en vurdering næste måned som vi så sender til forskellige organisationer på de berørte områder.”

Arrangerer eksempelvis skoler mere end et par rejser om året, skal de formentlig registreres i Rejsegarantifonden – men vælger de i stedet at købe disse rejser via en rejsearrangør, der allerede er i fonden, så skal skolen ikke registreres.

Lovændringen betyder blandt andet, at alle udbydere af rejseydelser efter 1. juli skal være registreret i Rejsegarantifonden. Er de ikke registreret er de ikke omfattet af fondens dækning hvis for eksempel højskolen går konkurs mens den har elever og lærere på rejser.

”Højskoler, sportsklubber og så videre må gerne selv lave to pakkerejser om året uden at være registreret i fonden – men de må ikke tjene penge på dem og kun medlemmer af for eksempel sportsklubben må deltage,” siger Birgitte Fjeldhoff.

Relaterede artikler:

Rejsegarantifonden gør klar til lovændringer

Dobbelt så mange i Rejsegarantifonden

Konkurser i rejsebureauer for millioner

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.