Scandic Göteborg Central. (Foto: Scandic Hotels | PR)

Nye storhoteller hopper med på international trend

I Sveriges næststørste by Gøteborg åbner der i år tre nye hoteller, der har det til fælles, at de alle er gået med på samme populære trend, som giver nattelivet i byen et internationalt tilsnit. 

Fremover kan hotelgæster og andre nyde en kølig drink på 14. etage, mens de kigger ud over elven Göta Älv, der strømmer gennem Gøteborg på sin vej mod Kattegat. Det vil foregå fra tagterrassen på det nye storhotel Scandic Göteborg Central, der netop er åbnet den 12. juni.

Med 451 værelser, 1.225 senge, flere spisesteder samt muligheden for at afvikle møder og konferencer med op til 1.000 deltagere er hotellet et af Gøteborgs største. Det er dog kun et af tre nye storhoteller, der slår dørene op for gæster i løbet af i år.

Udover placeringen i Sveriges andenstørste by har de tre hoteller det til fælles, at de alle har taget en international trend til sig og etableret tagterrasser med en såkaldt rooftop bar, hvor gæsterne kan få lidt at drikke og spise, mens de betragter udsigten over den svenske by.

Åbner i slutningen af året
Til november får Scandics nye hotel konkurrence fra yderligere to hoteller. Det drejer sig om Jacy’z, som opføres af den svenske virksomhed ESS Group, der blandt andet ejer Ystad Saltsjöbad og Strandhotel Marienlyst i Helsingør, hvor det danske herrelandshold i fodbold bor, når holdet er samlet.

Jacy’z bygges i en 100 meter høj bygning, og hotellet får 230 værelser samt tre restauranter, der vil servere mad fra forskellige kulinariske traditioner heriblandt den amerikanske. Ligesom på Scandic-hotellet vil der her blive opført en rooftop bar på øverste etage.

Den vil være i asiatisk stil og akkompagneres af restauranten Social Dinner Club, der ønsker at skabe en stemning af at være i Los Angeles. Derudover vil hotellet have en pool hall på 28. etage, konferencelokaler samt et kombineret teater- og koncertsted.

Clarion åbner ligeledes kædens nye hotel i Gøteborg i slutningen af året. Det har fået navnet The Pier (molen, red), da det er placeret tæt ved vandet med udsigt over den indre by. Dette hotel får 254 værelser, mens det derudover vil have mødefaciliteter, en wellnessafdeling samt to restauranter og tre barer, hvoraf den ene restaurant og bar har en tagterrasse tilknyttet.

1.000 gæster på toppen af pizzeria
Eva Lehmann er direktør for marketing og kommunikation hos Göteborg & Co, som er byens turismeorganisation. Hun mener, at de tre tagterrasser medvirker til at give nattelivet i byen et internationalt tilsnit.

”Gøteborgs hoteludbud udvikler sig virkelig i år. De tre hoteller er også med til at forlænge vores liste over tagterrasser og rooftop bars, som vi har en del af, og det giver byens natteliv en international karakter. At de nye hoteller også har et fokus på bæredygtighed, passer også virkelig godt til Gøteborg, som er verdens mest bæredygtige by.”

Det er dog ikke kun hos byens hoteller, at man har taget den internationale trend til sig. I april i år åbnede pizzeriaet Moreno Pizza i en gammel biograf fra 1940’erne. Det siges at være verdens største af sin slags med 20 pizzakokke og plads til i alt 650 gæster i både restauranten og baren. Derudover er der blevet etableret en tagterrasse, hvor der efter tysk forbillede er blevet opført en biergarten med plads til yderligere 1.000 gæster.

 

Relaterede artikler:

I dag åbner Scandics 29. hotel i Danmark

Accor Hotels er tilbage i København

Nyt hostel bringer hotelkæde på over 5.000 værelser