Forreste del af det nymalede Airbus A320-fly fra Brussels Airlines, der de næste fem år flyver som en hyldest til renæssancemaleren Bruegel den Ældre, der i år døde for 450 år siden. Foto: Brussels Airlines.

Nymalet fly sætter ny rekord

Det tog 19 dage at håndmale de mange motiver på en Airbus A320 fra Brussels Airlines, der hylder en belgisk maler. Dermed er bemalingen den mest detaljerede nogensinde, oplyser flyselskabet.

Brussels Airlines har fået malet et sjette fly i sin flåde med motiver der hylder en berømt belgisk personlighed, denne gang renæssancemaleren Pieter Bruegel, også kendt som Bruegel den Ældre; i år er det 450 år siden han døde.

Klik for stort format. Nogle af de mange detaljer på Brussels Airlines-flyet, der hylder Pieter Bruegel, også kendt som Bruegel den Ældre. Det tog 19 dage at male flyet. Foto: Brussels Airlines.

Det belgiske Star Alliance-medlem, der er ejet af Lufthansa, begyndte med sin gode ide i 2015, hvor en af de mest kendte belgiere, om end en fiktiv, Tintin, blev hædret med sit eget fly.

Siden er der kommet fly som hylder den surrealistiske maler René Magritte, De Røde Djævle – kælenavnet for det belgiske fodboldlandshold, tegneserien Smølferne, hvis skaber også var belgier, og den store årlige belgiske musikfestival Tomorrowland.

Men på sit nymalede Airbus A320-fly hyldes den flamske maler Bruegel den Ældre. Det tog 19 dage at håndmale de mange detaljer fra Bruegels malerier på flyet – og dermed har flyet verdens mest omfattende bemaling på grund af de mange detaljer, oplyser Brussels Airlines i en pressemeddelelse.

Klik for stort format. De fem hidtidige særmalede Brussels Airlines-fly er, forrest, Smølfe-flyet, fulgt af flyene med reklame for musikfestivalen Tomorrowland, Tintin, maleren René Magritte og bagest, De Røde Djævle, kælenavnet for det belgiske fodboldlandshold. Pressefoto fra Brussels Airlines.

Malerne hos Brussels Airlines fik råd og vejledning fra kunstmuseet Bozar – Paleis voor Schone Kunsten – i Bruxelles. Selve bemalingen på flyet blev udført af to belgiske kunstnere, under opsyn fra Bozar-museet.

Forskellige motiver
Den 37 meter lange Airbus A320 har forskellige Bruegel-motiver på sine to sider.

Når det er muligt bruger Bruegel-flyet Gate 40 i Bruxelles’ lufthavn, hvor der også er malet motiver fra den gamle mester.

”Brussels Airlines er en vigtig ambassadør for Belgien og dette sjette ikoniske fly er med til at vise noget af landets rige kulturhistorie,” siger Brussels Airlines’ koncernchef, tyske Christina Foerster.

Brussels Airlines forventer at have flyet i sin Bruegel-bemaling de kommende fem år – i den periode vil det transportere cirka en million passagerer, oplyser flyselskabet.

Brussels Airlines betjener fra sin hovedlufthavn, Bruxelles, i Danmark såvel Billund som København. I alt har selskabet over 100 destinationer, herunder 23 i Afrika samt tre i Nordamerika.

Brussels Airlines, der hører under Lufthansa-flyselskabet Eurowings, har mere end 4.000 medarbejdere og dets tæt på 50 fly gennemfører i snit 250 daglige flyvninger. Sidste år havde Brussels Airlines over ni millioner passagerer.

Relaterede artikler:

Lufthansa Gruppen fortsætter vækst i Danmark

Luftfartsprofil lander nyt job

Unikt gruppefoto: British Airways-fly i fem bemalinger