Birthe Stengård Frank er netop tiltrådt som hotelchef på HHE Express i Nuuk Fremsendt PR-foto.

Nyt grønlandsk hotel ansætter direktør

I starten af april åbner Grønlands nye hotel, HHE Express i Nuuk med 108 værelser. Hotelchefen er netop tiltrådt, hentet fra stilling som chef på dansk feriecenter.

Birthe Stengård Frank – der kommer fra stilling som chef på feriecentret Dronningens Ferieby i Grenå – er netop tiltrådt som hotelchef på Hotel Hans Egede Express, også kaldet HHE Express.

Klik for stort format. Til april åbner Grønlands nye hotel, HHE Express i Nuuk med 156 værelser og hotellejligheder. PR-illustration fra HHE Express.

Hotellet åbner efter planen 6. april i bymidten af Nuuk. Det er opkaldt efter Hans Egede, den dansk-norske præst, der også kaldes Grønlands apostel på grund af hans virke som præst og missionær i Grønland,

Birthe Stengård Frank har tidligere også blandt andet været centerchef på østjyske Søhøjlandet samt salg- og marketingschef på Rønbjerg Feriecenter og Søhøjlandet.

’’Vi er meget glade for, at Birthe vil flytte til Nuuk. Med sin store erfaring og viden bliver hun et væsentlig bidrag til HHE Express succes,’’ siger Hotel Hans Egede koncernens administrerende direktør, Jørgen S. Bay-Kastrup, i en pressemeddelelse.

HHE Express bliver Grønlands første såkaldte lavprishotel, stærkt inspireret af den store københavnske hotelkæde Arp-Hansens lavpris Wake Up-hoteller i København og Aarhus. Og hotellet i den grønlandske hovedstad opføres med et moderne og varmt miljø, oplyses det.

I alt får HHE Express 108 værelser. HHE-koncernen har også HHE Apartments med 20 hotellejligheder samt det eksisterende firestjernede HHE-hotel med 156 hotelværelser, der også er Grønlands største hotel. I alt har koncernen med det kommende HHE Express 284 ’’hotel-enheder.’’

Glæder sig til ny lufthavn i Nuuk
’’Med det nye hotel er vores kapacitet i Nuuk markant forøget og med igangsætningen af byggeriet af den nye internationale lufthavn i Nuuk med direkte fly til København og forhåbentligt flere andre destinationer, er vi klar til fremtiden,” siger Jørgen S. Bay-Kastrup.

På årsbasis har Grønland i nærheden af 85.000 turister, hvoraf cirka 27.000 er krydstogtsgæster. Af de 58.000 landbaserede turister er omkring halvdelen fra Danmark, Grønlands klart største marked.

Grønlands næste nye hotel åbner til maj 2021 i form af Best Western Plus Hotel Ilulissat med 78 værelser i Grønlands mest besøgte turistattraktion, Ilulissat. Ilulissat er i forvejen hjemsted for et af Grønlands største hoteller, Hotel Arctic, der ejes af Air Greenland-koncernen og som har 90 værelser og suiter,

Relaterede artikler:

Grønland får første kædehotel

Airbus A330neo til Air Greenland

Trump-snak om køb af Grønland styrker turisme

Grønlandsk camp i fornemt selskab