Præsidents Trumps overraskende ønske om, at USA skulle købe Grønland, har blandt andet øget interessen for Grønland som rejsemål. Pressefoto: VisitGreenland.com

Trump-snak om køb af Grønland styrker turisme

Præsident Trumps ønske om at købe Grønland gav Visit Greenland boost på sociale medier. ”Men det er for tidligt at sige, om interessen får afsmitning på salg af rejser til Grønland,” lyder det.

USA’s præsident Trump aflyste sidste uge sit planlagte statsbesøg i Danmark 2-3. september, da Grønland og Danmark afviste hans venlige tilbud om at købe verdens største ø.

Administrerende direktør for Visit Greenland, Julia Pars. Foto: VisitGreenland.com

Men det utraditionelle forslag gav masser af international opmærksomhed om Grønland – og millioner verden over blev klar over, at Grønland er en del af det danske rigsfællesskab.

Det betød masser af øget interesse mod Grønlands turistråd, VisitGreenland.com, hvilket også gav masser af gratis omtale af Grønland som rejsemål.

På årsbasis har Grønland i nærheden af 85.000 turister, hvoraf cirka 27.000 er krydstogtsgæster. Af de 58.000 landbaserede turister er omkring halvdelen fra Danmark, Grønlands klart største marked. Og apropos USA, så havde Grønland sidste år, ifølge flypassagerstatistikken, 4.300 gæster fra netop USA. Hertil kom cirka 3.700 krydstogtgæster.

Til STANDBY.dk oplyser administrerende direktør for Visit Greenland, Julia Pars, at der har været meget stor interesse fra potentielle turister fra hele verden samt internationale medier.

”Vi har rundt regnet haft en 50 procent stigning på vores Instagram-konto og cirka 100 procent stigning på vores Facebook-side i perioden fra nyheden kom ud forrige uge til i søndags. I samme periode er trafikken til vores engelsksprogede Facebook-side steget fem gange så meget,” lyder det fra Julia Pars.

Besøgstallene på Visit Greenlands sociale medier dækker fra fredag den 16. august, hvor Trumps tanke om, at USA da gerne ville købe Grønland officielt kom ud, til i søndags, den 25. august.

”Mange humoristiske kommentarer”
”Vi har haft henvendelser fra amerikanere, der følte de burde komme med en tilbagemelding til Grønland om at de ikke er enige i Trumps udmelding om køb af Grønland. Mange har reageret med humoristiske kommentarer,” siger Julia Pars, der også har været interviewet af internationale medier omkring turismedelen ligesom Visit Greenland har sendt en Q&A (Questions and Answers, red) til udenlandske medier.

”Vi håber selvfølgelig, at der på baggrund af den globale opmærksomhed kommer meget mere interesse fra potentielle turister, også gerne fra USA, da Nordamerika er et af vores hovedmarkeder. Vi håber også at interessen har en positiv afsmitning på salget af rejser til Grønland, men det er selvfølgelig for tidligt at sige noget om nu,” siger direktør i Visit Greenland, Julia Pars.

”Vi har ikke isbjørne rendende rundt i byer og bygder”
I den Q&A, VisitGreenland sendte til udenlandske medier i forbindelse med præsident Trumps forslag om, at USA ville købe Grønland, står der blandt andet:

”Visit Greenland vil bruge den globale opmærksomhed mod Grønland til noget positivt, da vores land er en meget unik oplevelsesdestination med et storslået natursceneri, en venlig befolkning og en kultur der går langt tilbage i historien.

Visit Greenland har allerede et stærkt samarbejde med nordamerikanske rejsebureau med speciale i oplevelsesrejser og håber fremover på mange flere af disse turister.”

Visit Greenland oplyser også, at mens der ikke er nogen direkte flyvninger mellem Nordamerika og Grønland, så er Grønland kun små fire timers flyvning fra Island og knap fem timers flyvning fra København.

Blandt ”fun facts” om Grønland nævner Visit Greenland blandt andet, at der ikke er nogen veje mellem Grønlands byer og bygder, men at der bruges fly, helikoptere, skibstrafik samt om vinteren hundeslæder og snescootere.

”Og isbjørne løber ikke frit rundt i vores byer og bygder – men de findes i det nordlige og østlige Grønland,” oplyser Visit Greenland og tilføjer, at på det sydlige Grønland, der ligger på højde med det sydlige Norge, er der alt fra fåreavl til dyrkning af frugt og grønt, herunder kartofler og jordbær!

Relaterede artikler:

Visit Greenland vil bruge Trumps fokus på Grønland

Rejsebranchen glæder sig til Trump-besøg

Flyselskab vil have flere hoteller