Best Western Plus Hotel Ilulissat åbner i 2021 med 78 værelser med udsigt over Kirkebugten og Isfjorden. Ilulissat er en af Grønlands mest besøgte turistdestinationer. Isfjorden kom i 2004 kom på UNESCOs verdensarvsliste. Illustration via Best Western.

Grønland får første kædehotel

Til maj 2021 åbner Best Western Plus Hotel Ilulissat med 78 værelser i Grønlands mest besøgte turistattraktion, Ilulissat. Hotellet får udsigt over Kirkebugten og Isfjorden.

Det bæredygtige hotel opføres og drives af en lokal investorgruppe, men skal markedsføres i samarbejde med Best Western Hotels & Resorts.

Ilulissat er i forvejen hjemsted for Grønlands største hotel, Hotel Arctic i Ilulissat med 90 værelser og suiter, der ejes af Air Greenland-koncernen.

Best Western Plus Hotel Ilulissat, der får 78 værelser, restaurant og stor tagterrasse, bygges og drives af en lokal investorgruppe bestående af brødrene Tommy og Frank Bagger samt Jens Kristian Friis-Salling. Tommy Bagger og Frank Bagger siger i en pressemeddelelse fra Best Western:

”Vi har været i proces med dette projekt i over tre år og er glade for at byggeriet nu er i gang. Vores investorgruppe er lokal og stærk, derudover har vi med Best Western et kendt globalt hotelvaremærke i ryggen, så vi har gode forudsætninger for at skabe gode gæsteoplevelser og resultater.”

Hotellet bliver placeret centralt i Ilulissat, en af Grønlands mest besøgte turistdestinationer. Siden Isfjorden i 2004 kom på UNESCO’s verdensarvsliste, er antallet af besøgende til Ilulissat steget støt.

Hotellets drift bliver bæredygtig, da energiforbruget dækkes 100 procent af vedvarende energi fra et lokalt vandkraftværk.

Første kædehotel i Grønland
Best Western Hotels & Resorts bliver det første hotelvaremærke i Grønland. Best Westerns landechef i Danmark, Søren Nystrøm, siger:

”Vi har været involveret i ejernes planer fra starten og har store forventninger til hotellet. Ilulissat er en spændende destination at skulle markedsføre og distribuere overnatninger til. Byen oplever en stigende efterspørgsel og der investeres i infrastrukturen. Vi er spændte på denne åbning, da vi bliver det første hotelvaremærke til at etablere os i Grønland.”

I Skandinavien har medlemsorganisationen Best Western over 150 privatejede hoteller i Danmark, Norge og Sverige. På verdensplan er der over 4.000 Best Western-hoteller i mere end 100 lande.

120.000 turistovernatninger i Grønland
Turisterne har årligt omkring 120.000 overnatninger i Grønland – det gennemsnitlige antal overnatninger per gæst er mellem 2,5-2,7 overnatninger, oplyste Visit Greenland for nylig til STANDBY.dk

Grønlands turisme har de seneste fem år set en vækst på cirka ti procent om året; dog faldt fremgangen sidste år til tre procent.

”Men det kan ikke entydigt tilskrives en bestemt årsag, for der er stor efterspørgsel i den absolutte højsæson, men mangel på overnatningskapacitet i vores mest populære turismedestination, Ilulissat,” sagde Visit Greenlands administrerende direktør, Julia Pars, til STANDBY.dk og tilføjede:

”På årsbasis har Grønland i nærheden af 85.000 turister, hvoraf cirka 27.000 er krydstogtsgæster. Af de 58.000 landbaserede turister er omkring halvdelen fra Danmark, vores klart største marked.”

Relaterede artikler:

Trump-snak om køb af Grønland styrker turisme

Best Western får endnu et hotel i Danmark

Flyselskab vil have flere hoteller