Det kommende hotel ved Centralpostbygningen i København åbner i 2020 med 390 værelser og suiter. Området nederst til venstre ligger tættest på Hovedbanegården. Illustration: Nordic Choice Hotels.

Nyt luksushotel sætter navn på salgsdirektør

I 2020 åbner den norske hotelkæde Choice stort hotel i den gamle Centralpostbygning i København. Kæden har netop sat navn på danskeren der er salgsdirektør for hotellet.

Den 37-årige sønderjyde Marco Wendicke er netop startet som Director of Sales for det luksushotel, norske Nordic Choice Hotels er ved at klargøre i den 100 år gamle Centralpostbygning ved Hovedbanegården i København.

Hotellet, der forventes at åbne i første kvartal af 2020, får 390 værelser og suiter. Det bliver ikke officielt stjerne-klassificeret, men niveauet bliver femstjernet –som Choices nuværende flagskib i København, Skt. Petri. Dermed bliver det kommende hotel i Centralpostbygningen et af Københavns største hoteller på det femstjernede niveau – størst er i dag Copenhagen Marriott med fem officielle stjerner og 406 værelser og suiter.
I sidste halvdel af 2020 kommer der i øvrigt endnu et stort femstjernet hotel i København, det sker når Hilton vender tilbage til hovedstaden med cirka 400 værelser og suiter ved Knippelsbro og overfor Udenrigsministeriet.

Marco Wendicke er blevet salgsdirektør for det luksushotel, Nordic Choice Hotels er ved at klargøre i den gamle Centralpostbygning i København. Foto: Nordic Choice Hotels.

Marco Wendicke skal som salgsdirektør lede alle salgsaktiviteter for hotellet i Centralpostbygningen, herunder kundekontakten til samtlige forretningssegmenter –  corporate, leisure og MICE, ligesom han skal stå for rekruttering af salgspersonale til konference- og eventafdelingen samt det pro-aktive salgsteam.

Møde- og konferencefaciliteter  til 1.200 gæster
Marco Wendicke, der stammer fra sønderjyske Tønder, er udlært tjener og har en uddannelse i Hotel & Hospitality fra Copenhagen Business School. Han siger til STANDBY.dk:

”Det kommende hotel i Centralpostbygningen får udover 390 værelser og suiter, restauranter og barer, også møde- og konferencefaciliteter for op til 1.200 gæster. Og det er for navnlig at komme i gang med salget af møder og konferencer at vi allerede nu er i gang – vi har allerede den første kontrakt i hus på dette område.”

Marco Wendicke kommer til hotellet i Centralpostbygningen efter seks år hos BC (Bella Center) Hospitality Group. Her arbejdede han blandt andet med MICE og corporate. Tidligere har han været hos rekrutteringsbureauet HeadAHead, været food & beveragechef hos hotelkæden Best Western, arbejdet hos daværende Hilton Copenhagen Airport samt hos hotelgruppen Radisson som service manager.

Hotellet har endnu ikke et navn
Nordic Choice Hotels bruger et betragteligt beløb på at klargøre Centralpostbygningen til femstjernet hotel. Tal fra en halv milliard til 1,3 milliard kroner har været nævnt i medierne.

Hotellet har endnu ikke noget officielt navn. Susanne Barfoed, Director of Marketing & PR for Choice i Danmark, siger til STANDBY.dk: ”Vi har en masse gode forslag og det varer ikke længe før vi er klar til at præsentere hotellets navn.”

Selve Nordic Choice Hotels er et af Nordens største hotelselskaber med cirka 200 hoteller og 16.000 medarbejdere – kæden ejes af den norske milliardær Petter A. Stordalen. Nordic Choice har tre hovedvaremærker; Clarion Hotel, Quality Hotel og Comfort Hotel.
Ved Københavns Lufthavn er Choice ved at opføre et Comfort-hotel med 500 værelser, det skal ligeledes åbnes i 2020.

Relaterede artikler:

Klar med direktør til nyt luksushotel

Stor hotelkæde klar med ny salgsdirektør i Danmark

Lufthavnshotel får ny forpagter

x

Læs Også

Kendt luftfartsprofil lander nyt job

Med en fortid hos SAS, Emirates og senest det græske Star Alliance-medlem Aegean, har Henrik Lund fået nyt job som ansvarlig i Norden for leisuresalg hos Air Canada.

Nyt topjob til dansk hotelprofil

Efter lidt over et år i Cirkusbygningen og med cirka 25 år hos Radisson Blu og First Hotels, skifter Lisbeth Simonsen til den danske lavpriskæde Zleep og nyoprettet stilling som salgsdirektør.

Direktørrokade på hotelkæde

Københavnske Brøchner Hotels flytter direktøren for sit nuværende flagskib, Hotel SP34, til Carlsberg Byen, hvor kæden af boutiquehoteller åbner sit 6. og hidtil største hotel. Den nye direktør for SP34 er et kendt ansigt i hotelbranchen.

Kendt hotelprofil ny direktør på Crowne Plaza

Den nuværende direktør på det store 4-stjernede hotel i Ørestad får nyoprettet chefstilling i BC Hospitality Group. Hun afløses af kendt dansk brancheperson, der har haft topposter hos Hilton.

75 år med Flemming Juul

Flemming Juul – der siden 1995 har skrevet og redigeret Stand By – fylder lørdag 75 år. Den runde fødselsdag benytter han til at sige farvel og tak til læserne.

Hotelkæde klar med direktør

Danske Kølpin Hotels, ejet af den tidligere balletstjerne Alexander Kølpin, udnævner driftsdirektør for kædens foreløbig tre hoteller - herunder et af Københavns nye smarte boutiquehoteller.