Nordic Choice Hotels bruger omkring en milliard kroner på at omdanne den tidligere bygning med postterminalen i København til et nyt luksushotel med op mod 400 værelser. Foto: Nordic Choice Hotels.

Klar med direktør til nyt luksushotel

I 2020 åbner Nordic Choice Hotels fornemt hotel i det tidligere centralposthus ved Tivoli i København. Kæden har netop ansat 51-årig dansker som direktør.

Peter Høgh Pedersen skal stå i spidsen for Nordic Choice Hotels & Resorts´hotelprojekt i det tidligere centralposthus på Tietgensgade ved Tivoli og Hovedbanegården. Det åbner om to år med 380-400 værelser, begge tal har været oplyst fra Choice. Hotellet i centralposthuset bliver i samme cirka 5-stjernede liga som Skt. Petri, der i dag er Choice’s flagskib i København.

Peter Høgh Pedersen bliver direktør for Choice-hotellet i Københavns tidligere hovedpostkontor, der åbner i 2020. Foto: Nordic Choice Hotels.

Den i dag 51-årige nordjyde Peter Høgh Pedersen startede sin karriere som kok og tjener i Aalborg og fik siden et diplom i hotelledelse. Siden har han i næsten 20 år arbejdet uden for Danmark – blandt andet i Sverige, Egypten, Filippinerne, Kina, Nigeria, Schweiz og Italien, hvor han har stået i spidsen for luksushoteller, oplyser Choice.

Senest var Peter Høgh Pedersen direktør for InterContinental i Davos, den schweiziske by er blandt andet kendt for det årlige World Economic Forum, der samler toppen af poppen blandt politikere og økonomer. Peter Høgh Pedersen fik sin ilddåb, da InterContinental-hotellet i Schweiz åbnede i 2014, få uger før World Economic Forum i 2014.

Mere end bare et hotel
Siden 2015 har Peter Høgh Pedersen været konsulent i sin egen virksomhed med base i Italien, men er netop vendt hjem til Danmark, hvor han nu er tiltrådt som direktør for det kommende Choice-hotel tæt på Tivoli.

”Hotellet bliver meget mere end bare et hotel. Vi ønsker, at den historiske bygning skal få nyt liv og danne ramme om et socialt samlingspunkt for københavnere og tilrejsende,” siger Peter Høgh Pedersen og tilføjer:

”Jeg vil være med til at nytænke og videreudvikle den grønne praksis i branchen, og bidrage til nye værdier og paradigmer for hotel- og restaurantgæster i fremtiden. Vi tænker rigtig meget i, hvordan vi skaber en mere bæredygtig drift og arbejder med, hvordan vi kan gentænke for eksempel rengøring, minimere plastikbrug og så videre.”

Nordic Choice Hotels ejes af den flamboyante, norske hotelkonge, Petter A. Stordalen. Det er Petter Stordalens ejendomsselskab, Strawberry Property, der har købt Centralpostbygningen af Danica Ejendomme.

Lufthavnshotel i Københavns Lufthavn
Selve Nordic Choice Hotels er et af Nordens største hotelselskaber med cirka 200 hoteller og 16.000 medarbejdere. Gruppen har tre hovedvaremærker; Clarion Hotel, Quality Hotel og Comfort Hotel.
Ved Københavns Lufthavn er Choice ved at opføre et Comfort-hotel med 500 værelser, det skal ligeledes åbnes i 2020.

Relaterede artikler:

Nyt hotel giver 200 jobs

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Lufthavnshotel skifter direktør

x

Læs Også

Første kvinde som formand for de berejste

På generalforsamlingen i De Berejstes Klub kom der en delvis ny bestyrelse – herunder ny formand, en 37-årig kvinde. ”Andre køber fladskærme, jeg køber flybilletter,” siger hun.

Kendt luftfartsprofil til VisitDenmark

Tidligere ruteudviklingsdirektør i Københavns Lufthavn tiltræder som ny markedschef for Norge og Sverige i VisitDenmark. Han kommer fra en direktørstilling i Swedia Airports.

Hindsgavl-direktør træder ind i HORESTAs bestyrelse

Uffe Høeg Johansen bliver nyt medlem i HORESTAs bestyrelse, hvor han afløser Christoffer Knuth fra Knuthenborg Safaripark.

10 års kulturrevolution forandrede Scandic

Scandic blev i 2017 kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, og det skyldes ikke mindst målrettet arbejde fra adm. direktør Jens Mathiesen, der 1. juni kan fejre 10 års jubilæum.

Erfaren profil får nyt job hos erhvervsrejsebureau

Thomas Friis Rasmussen tiltræder 1. juni i stillingen som Director Client Management for BCD Travel i Norden. Han kommer med flere års erfaring fra blandt andet British Airways.

Hoteldirektør på fornavn med internationale stjerner

Store internationale stjerner fra Storbritannien og USA har besøgt Comwell i Sønderborg, hvor hoteldirektør Helle Wagener Miang har sørget for en personlig og prisværdig service.