Danske Core Hospitality overtager fra 1. maj driften af Quality Airport Hotel Dan, der ligger i gåafstand til Københavns Lufthavn. Foto: Core Hospitality

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Quality Airport Hotel Dan i Kastrup beholder sit navn og dermed varemærke når det danske hoteldriftsselskab Core Hospitality fra tirsdag, 1. maj, overtager driften. Quality er et varemærke under norske Choice Hotels.

Core Hospitality har underskrevet lejekontrakt med den skandinaviske hotelejendomsinvestor, Midstar, der ejer hotellet tæt på Københavns Lufthavn.

”Med Quality Airport Hotel Dan får vi endnu et hotel i Core’s portefølje – det interessante for os er blandt andet, at det bliver et for os nyt varemærke og dermed passer det godt til vores intention med Core om at vi kan drive alle typer hoteller,” siger Peter Haaber, ejer af og koncernchef for såvel Core Hospitality som den danske lavpriskæde Zleep Hotels, til STANDBY.dk

Med sine 240 værelser bliver trestjernede Quality Airport Hotel Dan det værelsesmæssigt største hos Core – selve Zleep åbner i 2020 sit hidtil største hotel med 212 værelser ved Royal Arena i Ørestad.

Som lufthavnshotel tilbyder Quality Airport Hotel Dan gratis shuttleservice mellem hotellet og Københavns Lufthavn. Tæt på hotellet ligger også Metro-stationen Kastrup, hvorfra der er et stop til Københavns Lufthavn.

Om overtagelsen af driften af Quality Airport Hotel Dan siger Peter Haaber:

”Det er et stort og spændende projekt, vi nu endelig kan offentliggøre. Quality Airport Hotel Dan er, udover at være vores største hotel, også et hotel med kæmpe potentiale. Med beliggenheden ved lufthavnen og med samarbejdet med Nordic Choice Hotels forventer vi at fortsætte den positive udvikling, hotellet er inde i. Hotellet bliver vores andet hotel i Core Hospitality regi (det første var Hotel Marina i Vedbæk nord for København, red) og det 11. hotel i alt medregnet vores hoteller under Zleep Hotels.”

Købte hotellet sidste år
Med overtagelsen af driften på Quality Airport Hotel Dan indgår Core Hospitality en lejekontrakt med den skandinaviske hotelejendomsinvestor, svenske Midstar, der i maj sidste år købte den bygning, som huser hotellet.

Core Hospitality indgår samtidig en franchiseaftale med Nordic Choice Hotels, der blandt andet har varemærket Quality. Derudover skal Core drive det kommende Moxy Copenhagen, som er ved at blive opført i Københavns Sydhavn og forventes færdigt i marts næste år 2019. Moxy er et hotelsamarbejde mellem Marriott og IKEA.

Relaterede artikler:

Ny hotelkæde vil til København

Lufthavnshotel skifter direktør

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.