Nyt oplevelsescenter på Vestkysten

Et enigt byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune bevilgede på sit møde en forhøjelse af kommunens tilsagn til oplevelsescentret NaturKraft med 20 millioner kroner og satte dermed gang i projektet.

”Det er et mangeårigt, visionært arbejde, der nu realiseres, og det betyder, at vi om ganske kan indvie en attraktion af høj international klasse, der vil give et boost til områdets vækst og turismeudvikling”, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Ringkøbing-Skjern Kommune forhøjer sit samlede tilsagn til projektet til i alt 100 millioner kroner. Dermed er der givet samlede tilsagn for 230 millioner kroner. Projektet er bl.a. støttet af flere fonde. A.P. Møller Fonden bevilgede sidste år 100 millioner kroner til NaturKraft, ligesom Augustinus Fonden i sidste måned bevilgede 10 millioner kroner. Herudover er der modtaget tilsagn fra vindmøllekoncernen Vestas, Færchfonden og en lokal virksomhed, samt støttebeløb fra ’Erhvervsvækst Ringkøbing’.

NaturKraft-parken på 50 hektar skal ligge lige uden for Ringkøbing – tæt på Ringkøbing Fjord, Stadil Fjord, Vonåen og Vesterhavet. Hele anlægget skal skabe forståelse og indsigt i naturens kræfter, menneskets samspil med naturen og bevidsthed om, hvordan vi kan bidrage til en bedre balance mellem naturens ressourcer og menneskers behov.

Parken skal bestå af en stor ringvold på cirka 30.000 kvadratmeter med en integreret hovedbygning på cirka 3.500 kvadratmeter, der vil rumme de mange oplevelsesinstallationer og vidensplatforme. NaturKraft har et anlægsbudget på minimum 250 millioner kroner, og forventes indviet i 2020 med et forventet årligt besøgstal på over 200.000.

x

Læs Også

Udenlandske turister giver vækst i Danmark

I år forventer VisitDenmark vækst på 2-4 procent i udenlandske overnatninger og 1-3 procent i de danske. Tyskerne har over halvdelen af de udenlandske overnatninger i Danmark – men i år driller den tyske feriekalender.

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.