Finnsirius. (Foto: Finnlines | PR)

Nyt Superstar-skib klar til debut

I næste måned stævner Finnlines’ nye skib ud på sin jomfrurejse. Det er af Superstar-klassen, og det er derfor blevet indrettet med flere faciliteter, som passagererne kan benytte, end normalt.

Nu har Finnlines løftet sløret for datoen for den jomfrurejse, som det finske færgerederis nye skib Finnsirius skal ud på. Rejsen finder sted den 15. september i år, hvor skibet vil sejle fra Naantandal i Finland via Långnäs til Kapellskär i Sverige.

Det er planen, at Finnsirius i fremtiden skal sejle denne rute om aftenen, mens skibet Finnswan besejler den om morgenen. Samlet set tager turen fra Finland til Sverige lige omkring ni timer, lyder det fra Finnlines.

Skibet er bygget på et værft i Weihai i Kina. Det er 235 meter langt og har plads til 1.100 passagerer, 200 biler samt 250 lastbiler. Finnsirius er indrettet med 323 kahytter til rejsende samt en række andre faciliteter, der kan benyttes undervejs på overfarterne.

Har flere slags kahytter
Finnsirius er det første af to nye skibe, som Finnlines vil tilføjes til flåden. Begge de to nye flådetilføjelser er af den såkaldte Superstar-skibsklasse. Den er karakteriseret ved, at skibene er indrettet således, at der er flere aktiviteter for passagererne ombord end på rederiets andre skibe.

På det nye skib får passagererne blandt andet mulighed for at tage havet i selvsyn fra en glasindhegnet terrasse, ligesom det er blevet udstyret med et spa-område med en udendørs jacuzzi, yogastudie samt et fitnesscenter.

De 323 kahytter fordeler sig på flere forskellige kategorier, da der både er blevet indrettet kompakte standardkahytter, større kahytter med plads til seks personer samt luksussuiter. Derudover er der lounges, en toldfri butik samt sammenlagt syv restauranter og barer ombord.

Det er tilladt at medbringe kæledyr på overfarterne. Det er kommet til udtryk ved, at der er blevet opført et indhegnet område, hvor hunde må slippes løs og lege. Yderligere er der et område i bistroen, hvor passagererne kan spise sammen med deres kæledyr.

Ønsker at afvikle møder ombord
Udover fritidsrejsende håber rederiet også, at forretningsrejsende vil gøre brug af det nye skib. Denne type rejsende skal et konferencelokale med plads til i alt 72 personer medvirke til at tiltrække. Det fortæller Marco Palmu, der er passagerchef hos Finnlines.

Ifølge passagerchefen kan faciliteterne både benyttes til kick off-møder for eksempelvis en ledergruppe eller bestyrelse, større eller mindre workshops samt møder for en gruppe ansatte. Palmu ser desuden frem til, at skibet kommer i drift.

”Finnsirius er uden tvivl det mest interessante nye passagerskib på ruten mellem Sverige og Finland dette efterår. Når du rejser med Finnlines, vil du virkelig kunne opleve havet og øgruppen, da det nye skib har panoramavinduer overalt.”


Relaterede artikler:

Scandlines præsenterer bedre bundlinje end i 2019

Flere DFDS-passagerer end for et år siden

Malmø vil ikke have flyvende influencers