Omvejen til en god pris for flyrejsen

air canada boeing b787 dreamliner fly lufthavnMANDAGSKLUMMEN: Luftfartens veje er uransagelige. I weekenden kunne vi se annoncer for flyrejser fra København til Miami – med Air Canada!

Af Ejvind Olesen

Vi vidste det jo godt. At det ikke altid er den nærmeste vej, der er den billigste i moderne, international luftfart. Konstant hører vi fra bl.a. SAS, at business passagerer vælger den direkte rute, hvis de kan komme til det. Næsten uanset prisen. Det sidste er nok mere udtryk for ønsketænkning end virkelighed.

I den forløbne uge havde det danske salgspersonale i et samarbejde med agenterne forrygende travlt med salg af flybilletter til halv pris, to for en, og særlige pakkepriser via Doha specielt til Thailand. Det til trods for, at Thai Air har mere end en snes direkte ruter fra Skandinavien om ugen til Bangkok og Phuket.

Hvis prisen er den rigtige, kan man rykke markedet, også selv om der skal skiftes fly undervejs, og vejen er længere. Det ved Finnair noget om. Når man så oven i købet kan bestille en business billet retur til Bangkok for 8.000 kr. på en særdeles behagelig business class, så skal det rykke. Det varede for Qatar Airlines kun en uge i denne omgang.

I går kunne man se en ny serie lavpriser. Til Florida, hvor temperaturen i går var 24 grader. Ikke med Icelandair, ikke med SAS og ikke med Norwegian. Men med Air Canada!

Vi kunne have ventet en kampagne for skiferie i Rocky Mountains eller til Toronto med Niagara Falls (minus 10 grader og meget smukt netop nu). Men til Florida?

Flyv fra København, skiftet fly og indrejse i USA, i Toronto, og videre til Miami retur for 3.499 kr. Nu ved jeg godt, at Air Canada med stor succes henter passagerer ind til USA via Toronto og Montreal. Det går let med clearingen i de canadiske lufthavne, og der er masser af flyforbindelser til varmere himmelstrøg.

Rigtig mange krydstogtpassagerer har brugt SAS-forbindelser over New York og videre med forskellige amerikanske selskaber til Florida. Senere er der så kommet tilbud fra Norwegian med direkte rute og sågar en rute til Puerto Rico og St. Croix i Caribien.

Senere på året har SAS, efter et meget langt tilløb, også besluttet sig til at flyve direkte til solskinnet i Florida.

Men Air Canada? Den havde jeg godt nok ikke lige set komme.