Deutsche Bahn står for anden gang i denne måned overfor omfattende strejke blandt sine lokomotivførere. Arkivpressefoto fra Deutsche Bahn: Volker Emersleben.

Onsdag begynder ny lang strejke hos Deutsche Bahn

Fra i morgen og til på mandag strejker lokomotivførere hos Deutsche Bahn igen, det rammer også fjerntog. ”Strejken kommer heldigvis ikke i den for os travleste periode,” siger dansk rejsebureau.

For anden gang i denne måned strejker medlemmer af fagforeningen GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer), der blandt andet organiserer lokomotivførere, men også andre faggrupper, hos statslige Deutsche Bahn og andre tyske jernbane- og transportselskaber.

Årsagen er uenighed mellem GDL, der har omkring 40.000 medlemmer, og DB om løn- og arbejdsforhold.

På sin hjemmeside skriver Deutsche Bahn om strejken, der begynder i morgen, onsdag, og er sat til at vare til mandag i næste uge:

”Konsekvenserne af strejken vil betyde omfattende forstyrrelser (aflysninger eller forsinkelser) af Deutsche Bahn’s fjern- og regionaltog samt S-Bahn. Der bliver kun meget begrænsede kørsler med DB’s tog, der vil køre efter en nødkøreplan.

Vi opfordrer vores passagerer til at undersøge, om deres togafgang gennemføres 24 timer før afgang,” skriver Deutsche Bahn, der på sin hjemmeside har en række informationer til passagerer om brug af bestilte billetter i strejkeperioden på andre tidspunkter.

Dansk rejsebureau: Vi har alternativer
Direktør Peter Rasmussen fra det danske rejsebureau Silver Tray, der arrangerer all-inclusive togrejser i Europa, siger til Standby.dk:

”Heldigvis kommer denne seneste strejke hos DB ikke i vores mest travle rejseperiode. Vi har ganske få togpassagerer, der bliver berørt af den kommende strejke.

Vi har alternativer på plads, hvor vi gennem det transferfirma, vi i forvejen bruger i Tyskland, kan få kørt passagerer med bil mellem stationer. Vi prøver også at finde alternative togafgange, men det værste er usikkerheden, fordi DB først 24 timer før en afgang kan bekræfte, om toget kører,” siger Peter Rasmussen.

Uenighed mellem Deutsche Bahn og fagforening
Euronews skriver, at den nye strejke kommer efter forhandlinger forleden brød sammen mellem DB og GDL. Fagforeningen afviste det seneste lønudspil fra DB. Strejken står til at begynde klokken 02 natten til onsdag og vare til mandag morgen klokken 06.

Euronews citerer Deutsche Bahn for at sige, at ved tredages-strejken tidligere på måneden, gennemførte DB omkring 20 procent af sine planlagte fjerntogafgange.

Forleden sagde Rune Thomassen, direktør for rejsebureauet Best Travel, der sender cirka 4.000 af sine årlige 15.000 gæster med tog, til Standby.dk, at man generelt er udfordret af Deutsche Bahn: ”Togrejserne går salgsmæssigt godt, men også vi er påvirket af sporarbejder og ændrede køreplaner hos navnlig Deutsche Bahn.

Det giver store udfordringer med forsinkelser. Det er navnlig de tyske jernbaner, DB, der driller, punktligheden er ikke god. Der er jeg blevet slemt skuffet,” sagde han.

 

Relaterede artikler:

Omfattende strejke vil lamme tyske jernbaner

Togrejser kan være udfordrende ved forstyrrelser

DB vil sende Euro 2024-fodboldfans billigt med toget