Den kommende storstrejke hos Deutsche Bahn vil også påvirke de mange tog, der bringer passagerer til og fra de tyske lufthavne. Arkivfoto fra Frankfurt Lufthavn: Deutsche Bahn.

Omfattende strejke vil lamme tyske jernbaner

Onsdag til fredag i denne uge lammes Deutsche Bahn af en omfattende og landsdækkende strejke. “Udskyd togrejsen,” opfordrer DB forud for strejken, der rammer alt fra S-tog til fjerntog.

Strejken vil medføre omfattende aflysninger og forsinkelser for Deutsche Bahn’s fjerntog, regionaltog og S-Bahn onsdag til fredag i denne uge. På sin hjemmeside opfordrer DB til at udskyde togrejser i strejkeperioden.

Bag strejken står fagforeningen GDL, der blandt andet repræsenterer de tyske togførere, der er utilfredse med løn- og arbejdsforhold. Dermed fortsætter strejkerne fra sidste år hos DB, skriver EuroNews.

Strejken kommer samtidig med, at Tyskland fra denne uge er vært for EM-slutrunden i håndbold for mænd, hvor tusinder af håndboldtilskuere forventes at ville bruge tog for at komme til kampbyerne.

GDL gennemførte i starten af december en ”advarselsstrejke” for at signalere, at man var klar til større og mere langvarige strejker blandt sine medlemmer. Ifølge fagforeningen er den største anstødssten, at DB vil have togførerne til at gå ned fra den nuværende arbejdsuge på op til 38 timer til 35 timer, men uden lønkompensation.

Forventer flere strejker
Fagforeningen GDL ønsker lønforhøjelser for at kompensere for inflationen. DB siger ifølge Euronews, at man har tilbudt en lønstigning på 11 procent, hvilket fagforeningen har afvist som utilstrækkeligt.

Denne uges strejke står til at slutte fredag eftermiddag klokken 17, men det vides ikke, hvornår togdriften er normaliseret.

Men opnås der ikke enighed mellem fagforeningen og DB, forventes nye strejker. DB har blandt andet slået meget på tromme for, hvor stor en partner de statslige jernbaner vil være under sommerens månedlange EM-slutrunde i fodbold.

Forleden sagde Rune Thomassen, direktør for rejsebureauet Best Travel, der sender cirka 4.000 af sine årlige 15.000 gæster med tog, til Standby.dk, at man generelt er udfordret af Deutsche Bahn: ”Togrejserne går salgsmæssigt godt, men også vi er påvirket af sporarbejder og ændrede køreplaner hos navnlig Deutsche Bahn.

Det giver store udfordringer med forsinkelser. Det er navnlig de tyske jernbaner, DB, der driller, punktligheden er ikke god. Der er jeg blevet slemt skuffet,” sagde han.

 

Relaterede artikler:

Kun halvdelen af tyske fjerntog ankom til tiden

Tyske kartelmyndigheder kritiserer Deutsche Bahn

DB forventer 150 millioner passagerer med fjerntog