Skiløbere i Sälen. (Foto: SkiStar | PR)

Oplever større efterspørgsel på skiferier end i 2023

I forhold til samme tidspunkt for et år siden har SkiStar indtil videre modtaget flere bookinger i år. De kommer primært fra udenlandske gæster, som er tidligt ude for at få skiferien på plads.

For mange mennesker venter sommerferien i øjeblikket lige rundt om hjørnet, men til trods for at himlen er blå, temperaturerne okay og duften af grillmad ikke længere er et fjernt bekendtskab, er der også nogen, som har blikket stift rettet mod vinteren.

Det gælder blandt andet SkiStar, der ejer og driver en række skisportssteder. Sidste vinter havde selskabet rigtigt godt fat i danskerne, og SkiStar har aldrig før haft så mange turister herhjemmefra på fjelddestinationerne Sälen, Vemdalen og Åre i Sverige samt Trysil og Hemsedal i Norge.

Nu lyder det, at man indtil videre nærer en vis forhåbning til, at der er udsigt til endnu en god vinter, når sneen atter begynder at dale, og temperaturerne i Skandinavien falder på ny.

Er ni procent højere
Det er koncernchef Stefan Sjöstrand fra SkiStar, der fortæller, at han man oplever, at interessen for at komme på ski i år allerede er øget i forhold til sidste år. Det drejer sig ikke blot om bookinger fra danske turister, men efterspørgslen helt generelt.

Meldingen er faldet i forbindelse med, at SkiStar har offentliggjort regnskabet for tredje kvartal, der løber fra starten af marts til og med slutningen af maj, da selskabet benytter sig af forskudt regnskabsår.

Virksomheden karakteriserer efterspørgslen forud for den kommende vintersæson som stærk, og den nuværende bookingsituation – målt på antallet af overnatninger reserveret hos SkiStar – er ni procent højere, end tilfældet var på samme tidspunkt sidste år.

”Stigningen skyldes fortrinsvis tidlige bookinger fra udenlandske gæster, som ser frem til kombinere familietid med et besøg i vores smukke og snesikre bjerge i Nordeuropa. Det resulterer i, at vi føler os sikre på, at vi kan se frem til endnu en god vintersæson,” siger Sjöstrand.

Øger sammenlignet med samme kvartal
I regnskabsårets tredje kvartal havde SkiStar et samlet nettosalg på knap 1,5 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til 999 millioner danske kroner. Det er 7,1 procent højere end i tredje kvartal i regnskabsåret 2022/23 var 1,4 milliarder svenske kroner (932 millioner danske kroner).

I det for nyligt overståede kvartal landede SkiStar et driftsresultat på 418 millioner svenske kroner (278 millioner danske kroner). Det er 18,4 procent højere end sidste år, hvor selskabet bogførte et resultat på 353 millioner svenske kroner (235 millioner svenske kroner).


Relaterede artikler:

SkiStar melder om bedste halvår nogensinde

Efter rekordvinter: Vil trække danskere til året rundt

Svag svensk krone giver dansk skirejseboom