Mountain Coaster i Sälen. (Foto: SkiStar | PR)

Efter rekordvinter: Vil trække danskere til året rundt

En stor stigning i antallet af danske gæster i løbet af vinteren har ført til, at SkiStar vil forsøge at få turister herhjemmefra til også at besøge selskabets skandinaviske destinationer resten af året.

Den forgangne vinter har udmærket sig ved, at der aldrig tidligere har været så mange danske gæster på SkiStars fjelddestinationer Sälen, Vemdalen og Åre i Sverige samt Trysil og Hemsedal i Norge.

Sådan lyder meldingen fra virksomheden, der er beskæftiget med forskellige former for fjeldturisme. Sammenlignet med den foregående har SkiStar registreret en stigning i antallet af danske gæster på 24 procent i den senest forgangne vinter.

Selskabet mener selv, at udviklingen hænger sammen med, at de skandinaviske destinationer har en højere grad af snesikkerhed end konkurrenterne længere sydpå i Europa. Hvorom alting er, håber man dog at kunne fastholde interessen fra de danske kunder i løbet af sommeren.

Har investeret millionbeløb
De seneste tre år har SkiStar arbejdet målrettet med at udvikle aktiviteter, der ikke kræver sne og dermed kan trække turister til på andre tider af året end i de kolde måneder. Sammenlagt er der blevet investeret 50 millioner danske kroner i aktiviteter på selskabets destinationer.

”Vi håber, at både de gæster, som har været hos os mange gange tidligere, og de mange nye danske gæster, der besøgte vores destinationer denne vinter, er blevet inspireret til også at besøge fjeldene om sommeren,” siger Stefan Sjöstrand, der er administrerende direktør for SkiStar.

”Vores mål er at få flere mennesker til at være aktive og nyde det fantastiske skandinaviske fjeldmiljø hele året rundt, og derfor har vi udviklet mange aktiviteter, der passer til familier. Om sommeren er fjeldenes natur mindst lige så oplagt for en aktiv ferie, hvor naturen og den friske luft giver energi og afkobling.”

Regner især med to destinationer
SkiStar vil blandt andet trække turister fra Danmark og andre lande til med muligheden for at cykle, nyde naturen, gå i badeland, kravle rundt i klatreparker, benytte sig af sommerkælkebanen Mountain Coaster og eller prøve rutsjebanen Mountain Tube, hvor man kører i store gummiringe.

Cykling bliver et af fokusområderne i år, hvor der blandt andet afvikles et løb af to dages varighed for grusvejscyklister i fjeldlandskabet mellem Sälen og Trysil samt en cykelfestival, der stables på benene i samarbejde med Vasaløbet.

SkiStar oplyser, at man særligt sætter sin lid til Sälen og Trysil, da disse vurderes til at være attraktive destinationer for danske besøgende, fordi de begge ligger inden for relativt kort afstand fra Danmark.


Relaterede artikler:

SkiStar melder om bedste halvår nogensinde

Mange danskere på svenske og norske skirejsemål

Rekordantal danskere på skiferie i Sverige og Norge