SkiStar ejer og driver skiresorts i Sverige og Norge, her er det fra norske Trysil. PR-foto: SkiStar.

Optimisme i Sverige og Norge inden skisæsonen

SkiStar, der driver skiresorts i Sverige og Norge, melder om god efterspørgsel til vintersæsonen. Som led i sit bæredygtighedsarbejde er SkiStar begyndt at sælge brugte ski og skitøj.

Med kort tid til årets vinterferieuger, er efterspørgslen på skiferie i de skandinaviske fjelde igen meget stor. Det skriver i hvert fald SkiStar-koncernen i en pressemeddelelse.

Koncernen ejer og driver bjerganlæg, herunder overnatningsmuligheder på hotel eller i hytter, i Hemsedal og Trysil i Norge samt i Sverige ved Sälen, Vemdalen, Åre og Hammarbybacken (Stockholm).

Stefan Sjöstrand, koncernchef for SkiStar, siger: ”Det er meget glædeligt, at interessen for at besøge os er så stor. Alle vores destinationer har lige nu en forhåndsbooket belægningsgrad på 93 procent i ugerne fra uge syv til uge 10. Vi ser, at bestillingsmønsteret, om at bestille lidt senere end tidligere, fortsætter.”

Han glæder sig også over, at der den seneste måned er faldet en masse naturlig sne – og tilføjer: ”Desuden er kronekursen på den svenske og norske krone virkelig god lige nu, hvilket er en stor fordel for vores danske gæster, som nu får endnu mere for pengene.”

Sælger brugte ski og brugt skitøj
For at styrke sin bæredygtighedsprofil, er SkiStar begyndt at sælge skigæsterne brugte ski og skitøj. SkiStar har sin egen online skistarshop.

”SkiStar arbejder for at fremme en aktiv livsstil i naturen, og det er vigtigt for os, at de oplevelser, vi tilbyder, skal være bæredygtige og ikke påvirke natur og klima negativt,” siger koncernchef Stefan Sjöstrand.

Mens SkiStar-destinationerne ligger et godt stykke fra Danmark, er der kun omkring halvt så langt til skisportsstedet Ulricehamn øst for Gøteborg, påpeger Turistrådet Västsverige. Ulricehamn er dog en del mindre end flere af SkiStars destinationer. Turistrådet Västsverige anbefaler Ulricehamn for gode muligheder for alpint skiløb og langrend. Der er otte pister i forskellige sværhedsgrader til alpinski.

I alt skønner branchen, herunder danske skirejsebureauer, at omkring en halv million danskere årligt tager på skiferie med Alperne, Sverige og Norge som de største modtageregioner.

 

Relaterede artikler:

Skidestination bruger millioner på ny lift og pister

Stor efterspørgsel på færgefart i skisæsonen

1.000 danske skiturister fik hjælp af alarmcentral