Idre Fjäll får i år en ny gondollift samt to nye pister, en blå og en rød, i forbindelse med den nye gondollift. De 2,3 kilometer lange pister oplyses, energikrise eller ej, for at skabe flest mulige skitimer. PR-foto.

Skidestination bruger millioner på ny lift og pister

Idre Fjäll, et af Sveriges største skirejsemål, har til årets vintersæson gennemført sin hidtil største investering. I alt 190 millioner kroner i en ny gondollift, der øger kapaciteten, samt to nye pister.

Omkring en halv million danskere tager årligt på skiferie med Alperne, Sverige og Norge som de største modtageregioner.

For at holde niveauet har svenske Idre Fjäll, cirka 350 kilometer nord fra Oslo, til den kommende skisæson foretaget rekordstore investeringer i en ny gondollift og flere pister, oplyser rejsemålet i den svenske region Dalarna i en pressemeddelelse.

Samlet er der investeret 280 millioner svenske kroner, cirka 190 millioner danske kroner, i projektet. Vinterens investering er den største i Idre Fjälls historie. I alt forventes der investeret 7,7 milliarder svenske kroner i Idre Fjäll frem mod 2027, oplyses det.

Idre Fjäll åbner lige op til jul, sæsonen starter officielt den 21. december.

40 pister og 25 lifter
Den nye gondollift har topstation 890 meter over havet, det tager otte minutter at køre til toppen – fra starten af liftturen til toppen er der 314 såkaldte faldhøjdemeter. Liften består af 80 kabiner med ti sæder i hver.

Den nye gondollift vil øge liftkapaciteten med 3.000 personer i timen, og samlet set øger Idre Fjäll denne vinter liftkapaciteten 13 procent og pisteområderne med 7,5 procent, hedder det i pressemeddelelsen.

I alt har skiterrænet omkring Idre Fjäll samlet 40 pister og 25 lifter. Idre Fjäll huser blandt andet den længste pist i Dalarna på 2.800 meter lang.

Som en del af årets investeringer åbner Idre Fjäll også en ny ankerlift på den vestlige side af fjeldet, der forbinder og forenkler skiløbet på bjerget, hedder det.

Danske skiturister er blandt de store udenlandske grupper i Idre Fjäll. ”I år kan man sige, at danskerne får mere skiløb for pengene hos os, når man oveni vores investeringer også tager den gunstige valutakurs på svenske kroner med i regnestykket,” siger Tommy Halvarsson, marketing- og kommunikationschef ved Idre Fjäll.

 

Relaterede artikler:

Skirejsebureauer: Der er kommet lidt afventning

Dansk rejsekoncern medejer af skirejsebureau

Ti mindre kendte europæiske skiperler