Oslo Lufthavn åbner ny indenrigsterminal

gardermoen avinorGardermoens nye ankomstterminal for indenrigsrejsende er første skridt i en stor udviklingsplan for den norske hovedlufthavn.

”Den nyåbnede ankomsthal er 15.000 kvadratmeter større end den gamle og vil være til fordel for alle rejsende, der benytter Oslo Airport Gardermoen”, siger Avinors CEO Dag Falk-Petersen.

Passagerer fra udlandet vil fortsat benytte den eksisterende ankomsthal, men som led i udbygningsplanerne inddrages den game indenrigshal til udenrigstrafikken.

”Der bliver betydeligt mere plads til både passagerer og flyselskaber. Vi får yderligere fem bagagebælter, så det samlede antal når op på 13”, siger han.

”Den nye indenrigs ankomsthal åbnede som planlagt og til budgetteret pris,” siger direktør for Oslo Lufthavn Øyvind Hasaas. Udviklingsplanerne omfatter i øvrigt en 300 meter ny ’finger’ med 17 parkeringspladser, hvoraf de 11 får gate-broer. Den nye finger rækker ud over eksisterende taxi-ruter, hvilket har medført et helt nyt taxi-rutesystem for hele lufthavnen

Hele udbygningen af lufthavnen skal efter planerne stå klar til officiel åbning den 27. april 2017.

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.