Oslo Lufthavn åbner ny indenrigsterminal

gardermoen avinorGardermoens nye ankomstterminal for indenrigsrejsende er første skridt i en stor udviklingsplan for den norske hovedlufthavn.

”Den nyåbnede ankomsthal er 15.000 kvadratmeter større end den gamle og vil være til fordel for alle rejsende, der benytter Oslo Airport Gardermoen”, siger Avinors CEO Dag Falk-Petersen.

Passagerer fra udlandet vil fortsat benytte den eksisterende ankomsthal, men som led i udbygningsplanerne inddrages den game indenrigshal til udenrigstrafikken.

”Der bliver betydeligt mere plads til både passagerer og flyselskaber. Vi får yderligere fem bagagebælter, så det samlede antal når op på 13”, siger han.

”Den nye indenrigs ankomsthal åbnede som planlagt og til budgetteret pris,” siger direktør for Oslo Lufthavn Øyvind Hasaas. Udviklingsplanerne omfatter i øvrigt en 300 meter ny ’finger’ med 17 parkeringspladser, hvoraf de 11 får gate-broer. Den nye finger rækker ud over eksisterende taxi-ruter, hvilket har medført et helt nyt taxi-rutesystem for hele lufthavnen

Hele udbygningen af lufthavnen skal efter planerne stå klar til officiel åbning den 27. april 2017.