Alene sidste år havde Københavns Lufthavn 175 helårs- eller sæsonruter. Men i første halvår af i år var der tilbagegang på 5 af lufthavnens 10 største ruter. Arkivfoto fra Københavns Lufthavn, foto: Jasper Carlberg.

Københavns Lufthavn taber passagerer på største ruter

I årets første halvår fik Københavns Lufthavn tilbagegang på 5 af sine ruter på Top 10. I alt har lufthavnen cirka 175 helårs- og sæsonruter.

Københavns Lufthavn havde i årets første seks måneder 14,4 millioner passagerer – en fremgang på tre procent i forhold til samme periode sidste år eller mere end 437.000 flere rejsende til og fra lufthavnen.
Alene i sidste måned var der 2,9 millioner passagerer, hvilket var ny rekord for en juni måned i Københavns Lufthavn med en vækst på lige over seks procent.

Men trafiktallene fra Københavns Lufthavn, der kom onsdag, viser også, at der i årets første halvår har været færre passagerer på fem af de ti største ruter til og fra lufthavnen.

Ruterne på Top 10 havde i de første seks måneder af i år 5,4 millioner passagerer, altså mere end hver tredje af lufthavnens 14,4 millioner rejsende i perioden. Alene sidste år havde Københavns Lufthavn i alt 175 helårs- eller sæsonruter.

Størst fald på Berlin – størst fremgang til Helsinki
Største rute til og fra Københavns Lufthavn er forbindelserne til London-lufthavnene Heathrow, Gatwick og Stansted. Her var de i årets første halvår 1,1 millioner rejsende, en nedgang på cirka 60.000 sammenlignet med samme tid sidste år. Alle tallene er afrundede – de ti nævnte ruter i denne opgørelse er som de fremgår af de seneste trafiktal fra Københavns Lufthavn.

Der var også tilbagegang på anden- og tredjepladsen. 764.000 mellem Stockholm og København, minus 0,9 procent, og 755.000 mellem Oslo og København, et tab på 2,3 procent.

Ruterne mellem Amsterdam og København så i årets første halvår en fremgang på næsten otte procent til 540.000 rejsende, mens Paris-ruterne på 5. pladsen noterede en stigning på fire procent til 468.000.

Helsinki-ruterne på sjettepladsen over de største ruter til og fra København i årets første halvår steg procentvis mest på top 10 – en fremgang på næsten ti procent til over 454.000; på 7. pladsen landede Danmarks største indenrigsrute, Aalborg, hvor der var et fald på over to procent til 427.000 rejsende.

Frankfurt havde på 8. pladsen i første halvår af i år en fremgang på ruten til og fra København på tre procent til 326.000. Top 10-listens største tab i procent kom på 9. pladsen, hvor Berlin-ruterne til og fra København fik en nedgang på seks procent til 310.000 – muligvis fordi Air Berlin sidste år stadig var i live med blandt andet rute til København fra den tyske hovedstad.

På 10. pladsen over de ti største ruter i første halvår kom Islands hovedlufthavn, Keflavik, med 264.000 rejsende til og fra København – en stigning på to procent.

Relaterede artikler:

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Norwegian øger i Københavns Lufthavn