Alene sidste år havde Københavns Lufthavn 175 helårs- eller sæsonruter. Men i første halvår af i år var der tilbagegang på 5 af lufthavnens 10 største ruter. Arkivfoto fra Københavns Lufthavn, foto: Jasper Carlberg.

Københavns Lufthavn taber passagerer på største ruter

I årets første halvår fik Københavns Lufthavn tilbagegang på 5 af sine ruter på Top 10. I alt har lufthavnen cirka 175 helårs- og sæsonruter.

Københavns Lufthavn havde i årets første seks måneder 14,4 millioner passagerer – en fremgang på tre procent i forhold til samme periode sidste år eller mere end 437.000 flere rejsende til og fra lufthavnen.
Alene i sidste måned var der 2,9 millioner passagerer, hvilket var ny rekord for en juni måned i Københavns Lufthavn med en vækst på lige over seks procent.

Men trafiktallene fra Københavns Lufthavn, der kom onsdag, viser også, at der i årets første halvår har været færre passagerer på fem af de ti største ruter til og fra lufthavnen.

Ruterne på Top 10 havde i de første seks måneder af i år 5,4 millioner passagerer, altså mere end hver tredje af lufthavnens 14,4 millioner rejsende i perioden. Alene sidste år havde Københavns Lufthavn i alt 175 helårs- eller sæsonruter.

Størst fald på Berlin – størst fremgang til Helsinki
Største rute til og fra Københavns Lufthavn er forbindelserne til London-lufthavnene Heathrow, Gatwick og Stansted. Her var de i årets første halvår 1,1 millioner rejsende, en nedgang på cirka 60.000 sammenlignet med samme tid sidste år. Alle tallene er afrundede – de ti nævnte ruter i denne opgørelse er som de fremgår af de seneste trafiktal fra Københavns Lufthavn.

Der var også tilbagegang på anden- og tredjepladsen. 764.000 mellem Stockholm og København, minus 0,9 procent, og 755.000 mellem Oslo og København, et tab på 2,3 procent.

Ruterne mellem Amsterdam og København så i årets første halvår en fremgang på næsten otte procent til 540.000 rejsende, mens Paris-ruterne på 5. pladsen noterede en stigning på fire procent til 468.000.

Helsinki-ruterne på sjettepladsen over de største ruter til og fra København i årets første halvår steg procentvis mest på top 10 – en fremgang på næsten ti procent til over 454.000; på 7. pladsen landede Danmarks største indenrigsrute, Aalborg, hvor der var et fald på over to procent til 427.000 rejsende.

Frankfurt havde på 8. pladsen i første halvår af i år en fremgang på ruten til og fra København på tre procent til 326.000. Top 10-listens største tab i procent kom på 9. pladsen, hvor Berlin-ruterne til og fra København fik en nedgang på seks procent til 310.000 – muligvis fordi Air Berlin sidste år stadig var i live med blandt andet rute til København fra den tyske hovedstad.

På 10. pladsen over de ti største ruter i første halvår kom Islands hovedlufthavn, Keflavik, med 264.000 rejsende til og fra København – en stigning på to procent.

Relaterede artikler:

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Stor vækst på langruter i Københavns Lufthavn

Norwegian øger i Københavns Lufthavn

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.