Arkivfoto med krydstogtskibet Quantum of the Seas i Brisbane, hvorfra det overbookede krydstogt med Royal Caribbean International skulle afgå. PR-foto: Royal Caribbean International.

Overbooket krydstogtskib sejlede fra passagerer

Royal Caribbean havde overbooket stort krydstogtskib på ugelang sejlads fra Australien. Resultatet blev, at flere ikke kom ombord – da de brokkede sig, hævede rederiet godtgørelsen.

Tirsdag i denne uge sejlede det store krydstogtskib Quantum of the Seas fra Royal Caribbean International fra Brisbane i det nordøstlige Australien på et ugelangt krydstogt til flere nærliggende destinationer i Stillehavet.

Men skibet var overbooket, så et uoplyst antal passagerer kom ikke med Quantum, der har næsten 2.100 kahytter og suiter med plads til mere end 4.800 passagerer når alle sengepladser er i brug – hertil kommer en besætning på 1.300.

Blandt de afviste passagerer var det unge par Kaitlyn og Jai Raynor fra Brisbane, der for 1.900 dollars, cirka 13.000 kroner, havde købt en uspecificeret kahyt til krydstogtet.

Men da de mødte op i krydstogtterminalen i Brisbane, hovedstad i delstaten Queensland, fik de at vide, at der desværre ikke var en kahyt til dem, skriver avisen USA Today.

Hele Royal Caribbean Group tæller 64 krydstogtskibe. Heraf er de 28 hos Royal Caribbean International, mainstream-varemærket i Royal Caribbean Group, resten er hos det lidt finere Celebrity Cruises samt RCG’s highend-produkt, Silversea Cruises.

Brokkede sig på sociale medier
Avisen skriver, at rederiets repræsentanter foreslog, at de kunne vente i terminalen for at se, om der var nogle no-show passagerer – men at de ellers ikke kunne komme med, da skibet var overbooket.

Skibet sejlede uden det unge par og en række andre passagerer, skriver avisen. I første omgang tilbød Royal Caribbean International, at de kunne få pengene igen og en rabat på 25 procent på et senere krydstogt med rederiet.

Men efter 23-årige Jai Raynor, der til daglig arbejder i en bank, skrev direkte til rederiet samt fortalte om hændelsen på sociale medier, ændrede Royal Caribbean kurs. Nu kunne de fortsat få pengene igen, men nu også en rabat på næste krydstogt svarende til, hvad de havde betalt for krydstogtet, de blev afvist fra, cirka 13.000 kroner, plus en gratis Deluxe-drikkevarepakke til næste krydstogt.

En talsmand fra Royal Caribbean siger til USA Today, at man beklager overbookingen. Talsmanden ville ikke sige, hvor mange bookede passagerer der blev agterudsejlet på krydstogtet med Quantum, men ifølge Kaitlyn og Jai Raynor drejede det sig om ”13 familier og grupper.”

USA Today citerer en brancheekspert for at sige, at overbookinger på krydstogtskibe er ”ekstremt sjældne.”

 

Relaterede artikler:

Krydstogtskib sejlede fra forsinkede passagerer

Verdens største krydstogtskib officielt leveret

“Rejsebureauer sælger 80 pct. af vores krydstogter”