Pæn passagerstigning i Billund Lufthavn

lufthansa billundLUFTHAVNE: Danmarks næststørste lufthavn havde sidste måned 3,9 pct. flere passagerer end april sidste år. Ryanair, KLM og Lufthansa er fortsat største flyselskaber i lufthavnen.

”Udenrigsruterne har været i bedring gennem længere tid, samlet forventer Billund Lufthavn i år en månedlig stigning på op til fire procent – og vi glæder os over, at indenrigsruten til København snart er på samme niveau som da Cimber Sterling fløj ruten. Mens Cimber Sterling havde op til otte fly om dagen, har SAS fem flyvninger på hverdage,” siger adm. direktør for Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, til standby.dk

I april rejste 217.563 passagerer gennem Billund Lufthavn, en fremgang på 8.208 passagerer i forhold til april 2012, eller 3,9 pct.

I april drev lufthavnens udenrigsruter væksten med 152.626 passagerer og en vækst på 6,7 pct. i forhold til april sidste år. Flyselskabernes sommerfartplan har betydet nye destinationer og forbedringer fra Billund.

Norwegian har netop åbnet sin nye rute til Alicante samt tilføjet en lørdagsafgang til Oslo. Ryanair har åbnet rute til Kreta med to ugentlige afgange og genåbnet sine 12 øvrige sommerruter.

KLM har genindsat sin femte daglige afgang og indsat større fly til Amsterdam. AirBaltic har ændret sin tidstabel så det vestdanske erhvervsliv nu kan tage et dagsmøde i den lettiske hovedstad, Riga, uden behov for overnatning.

”I maj kan vi se frem til, at Icelandair igen flyver fra Billund til Island to-tre gange ugentligt, og den kommende sommer med forbindelser til selskabets ti nordamerikanske destinationer. Endelig glæder vi os til at byde velkomment til BMI Regional, der fra 3. juni starter ny rute fra Billund til Birmingham med afgange på alle hverdage samt søndage,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken gik lidt tilbage i april. I alt 53.886 passagerer rejste med charterfly, en tilbagegang på 1.269 passagerer, svarende til 2,3 %. Denne tilbagegang skyldes den ovennævnte ”påske-effekt”, som i marts betød fremgang i antallet af charterpassagerer. Også på dette område er der god grund til at se frem til den kommende sommer, hvor nyheder som Almeria, Menorca og Ibiza i Spanien og Siveto i Grækenland er at finde blandt lufthavnens 50 charterdestinationer.

Indenrigsruten til København viser et lille fald sammenlignet med april sidste år. I alt rejste 9.780 passagerer til/fra København, en nedgang på 151 passagerer eller 1,5 %. Indenrigstrafikken udgjorde i april cirka 5 % af lufthavnens trafik.