Paneldebat om hvad Tivoli må

1
Til højre den nuværende Nimb-bygning, i midten Hard Rock Cafe og til venstre Tivolis hovedindgang. Foto: Preben Pathuel.
Foto: Preben Pathuel.

TURISME: Danmarks største turistattraktion har det svært med Københavns Kommune, der oftere synes at sige nej end ja til Tivolis ønsker om nye tiltag. Denne problematik debatters 20. oktober på møde hos Danske Rejsejournalister med deltagelse af kommunens teknik- og miljøborgmester samt Tivolis adm. direktør.

I marts i år fik Tivoli igen afslag fra Københavns Teknik- og Miljøudvalg om et byggeprojekt. Denne gang en ny musik- og balletskole som tilbygning til Tivolis Koncertsal.

”Det fremlagte projekt bliver for højt, for kompakt og uharmonisk i forhold til omgivelserne,” sagde Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell fra Enhedslisten.

Tivoli sagde, at man var rystet over afslaget, det seneste i en række.

Tidligere har Tivoli bl.a. ønsket at bygge ”Tivoli Kanten”, et knap 8.400 m2 stort byggeri med butikker, restauranter og hotelværelser samt et 112 meter højt hotel- og lejlighedstårn. Disse blev der også sagt nej til fra kommunen.

Det rejser spørgsmålet, hedder det i indbydelsen fra Danske Rejsejournalister: ”Hvad må Tivoli egentlig?”

”Er Tivoli fanget mellem ønsket om at udvikle forretningen og de hensyn, der må tages til Tivolis omgivelser?,” skriver foreningen i sit oplæg.

Til at besvare dette og andre spørgsmål krydser Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, og Tivolis adm. direktør, Lars Liebst, klinger i paneldebat arrangeret af Danske Rejsejournalister den 20. oktober.

I debatten deltager også Lars Erik Jønsson, viceadm. direktør i VisitDenmark, der vil komme ind på Tivolis rolle i hovedstaden. Tivoli er Danmarks største turistattraktion og havde sidste år 4,4 mio. besøgende.

Debatmødet den 20. oktober finder sted kl. 15.30-17.30 på Tivoli Hotel & Congress Center og har formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, som ordstyrer.

Deltagelsen er gratis for medlemmer af Danske Rejsejournalister, mens gæster skal betale 150 kr. Tilmelding til info@rejsejournalisterne.dk inden 14. oktober kl. 12.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Paneldebat om hvad Tivoli må"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Man kan blot konstatere, at der er forskel for folk hos Kammerat Kabell. Skråt overfor Tivoli ligger Royal-hotellet, ved siden af ligger Panoptikon-bygningen og lige overfor har Gorissen Federspiel fået lov at opføre tre metalbeklædte kontorsiloer.

På Carlsberg-grunden skyder en dansk skyskraber op i det ellers lavt bebyggede område og i Ørestaden ligger de afskyelige gigantkasser klods opad hinanden og Crowne Plaza-tårnene.

Men Tivoli: Njet, njet og njet. Hvem stemmer dog på den slags politikere?

wpDiscuz