BCD Travel har forslag til hvordan flypassagerer kan beskytte deres mobile enheder når de bruger dem på fly med wi-fi systemer. Arkivfoto.

Pas på med wi-fi på fly

Brug af wi-fi på flyvninger kan ramme computersikkerheden, siger stort erhvervsrejsebureau, der har forslag til forholdsregler til at beskytte de rejsendes pc’er mod usikre netværk.

”Hvis for eksempelvis forretningsrejsende ikke er opmærksomme på den store risiko et åbent wi-fi system udgør for deres virksomhed, så risikerer de at få deres firmacomputer inficeret med virusser og sprede malware på firmanetværket og dermed til andre brugere.”

Det siger Frank Schuchard, Information Security Officer hos erhvervsrejsebureauet BCD Travel.

Wi-fi på fly bliver mere udbredt, men flypassageren skal gøre sig overvejelser om de sikkerhedsmæssige risici ved at bruge de usikre netværk. Uden de nødvendige forholdsregler, kan uvedkommende få adgang til kundedata, fortrolige forretningsoplysninger og persondata. De forretningsrejsende og øvrige passagerer er generelt glade for muligheden med wi-fi på fly, men nogle rejsende ser stort på sikkerheden for at kunne arbejde, hedder det fra BCD Travel.

Forslag til sikkerhedsforanstaltninger
Går det galt med wi-fi systemet på fly risikerer for eksempel virksomheder at miste personlige og fortrolige oplysninger. Og når der først er hacket én gang, kan der komme flere angreb på IT-systemerne, siger Frank Schuchard fra BCD Travel og tilføjer:

“Der er nogle ganske simple foranstaltninger, som alle forretningsrejsende bør tage for at beskytte deres mobilenheder og dermed deres virksomheds netværk. De rejsende skal vide, hvilke konsekvenser deres handlinger kan få og forstå vigtigheden af at sikre fortrolige og følsomme oplysninger.”

Blandt sikkerhedschefens gode råd er: iværksæt beskyttende foranstaltninger med antivirus- og firewallprogrammer. Når man forbinder firmacomputeren til et netværk skal det ske via en kendt og sikker VPN-forbindelse som for eksempel virksomhedens egen VPN-forbindelse. Dermed overføres alle data via denne forbindelse ved hjælp af kryptering. Direkte forbindelse til offentlige wi-fi-netværk bør blive forhindret af VPN-løsningen – og husk også løbende at tage backup af informationen på mobile enheder.

Skal sikkerhedsforanstaltningerne være mere vidtgående, så anbefaler BCD implementering af krypteringsteknologi og tovejs-autentificering for at bekræfte identiteten i begge ender inden dataoverførsel.

Relaterede artikler:

BCD Travel i samarbejde med AirHelp

Forretningsrejser bookes automatisk i fremtiden

Her er 35 udvalgte rejseapps

x

Læs Også

Nyt erhvervsbureau holder kursen

Sidste år åbnede det store svenske erhvervsrejsebureau Big Travel i Danmark, hvor den danske chef stadig forventer årsomsætning på 400 millioner kroner - et nyt område er grupperejser.

Amadeus og CWT udvider samarbejdet

Amadeus og CWT har haft partnerskab i flere år efterhånden, og nu udvider de to parter samarbejdet for at sikre endnu bedre kvalitet til de rejsende.

DBTA søger kandidater til pris

Ved Danish Travel Award 3. oktober uddeler Danish Business Travel Association atter DBTA Prisen til modtager der har gjort "særlig forskel på forretningsrejseområdet.” Men hvem skal have prisen – foreningen ønsker forslag.

Travel managers klar til nyt fællesmøde

Rejsekøberne i de to danske foreninger for travel managers, DBTA og COTRA, har igen i år sat hinanden stævne til et medlems- og netværksmøde.

Weekendtur var skattepligtigt personalegode

Jysk virksomhed kan ikke fratrække udgifter til weekend i København for ansatte med ledsagere, hvor de spiste, var på diskotek og pub samt boede på hotel, lyder kendelse fra Landsskatteretten.

Nye i bestyrelsen hos de danske travel managers

DBTA, den største forening i Danmark for travel managers, fik på sin generalforsamling nye medlemmer af bestyrelsen – og uddelt den årlige vandrepris fra Avis Biludlejning.