Pressearkivfoto fra Denver Airport med American Airlines – et fly fra selskabet måtte forleden foretage en sikkerhedslanding på grund af en uregerlig passager.

Passager røg en joint – flyet sikkerhedslandede

Et fly fra American Airlines foretog forleden et ikke planlagt stop for at overdrage en passager til politiet i Denver Airport efter en rejsende havde tændt en joint på indenrigsflyet.

Den såkaldte uregerlige passager var på vej med American Airlines Flight 2408 fra Tuscon i Arizona til Minneapolis i Minnesota, da han mente det var tid til at fyre en fed.

Manden gik efter det oplyste fra blandt andet Fox News lidt i selvsving og låste sig inde i omkring ti minutter på et af flyets toiletter, mens han gennem døren råbte til kabinepersonalet, at havde taget kokain og nu ville ryge en marihuana-joint.

Efter en times flyvning vurderede kaptajnen, at man ikke havde passageren under kontrol, og valgte at foretage en sikkerhedslanding i Denver i Colorado.

Da flyet var på finalen til Denver kom manden ud fra toilettet og satte sig på sin plads – han blev af medpassagerer beskrevet som temmelig omtåget.

Flyet blev mødt i gaten af blandt andet politi og andet emergency-personale.

Inden politiet kom ind i flyet, bad flyets personale passagererne på de 13 forreste rækker om at gå ud først, så politiet kunne komme frem til manden og tage ham af flyet. Manden kom i håndjern og blev lagt på en båre, hvorfra han skreg en række ukvemsord mod de omkringværende.

Ingen sigtelser
Ifølge det oplyste blev han kørt til et nærliggende hospital. Politiet oplyser, at man ikke vil foretage sig mere i sagen – nu skal American Airlines afgøre, om flyselskabet fra Oneworld-alliancen vil gøre krav gældende for dets udgifter ved at lande ekstraordinært i Denver og relaterede udgifter. Flyet kom fra Denver og fortsatte til Minneapolis med to timers forsinkelse, skriver hjemmesiden TMZ.com

En talsperson fra American Airlines bekræftede hændelsen til TV-stationen Fox News, at i lørdags foretog Flight 2408 en sikkerhedslanding på grund af en “uregerlig passager.”

Selve American Airlines Group – med blandt andet datterselskaber – har i snit hver dag omkring 6.800 flyvninger mellem 265 lufthavne i 61 lande.

Americans hovedlufthavne – hubs – er Charlotte i North Carolina, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Phoenix i Arizona og Washington D.C.

Relaterede artikler:

American sagde farvel til trofast arbejdshest

Voldelig dansk SAS-passager kan ende i retten

Flypassager får karantæne på livstid og kæmpe regning