Petter Stordalen er igen på kollisionskurs med de norske skattemyndigheder. Arkivfoto: Kate Gabor.

Petter Stordalen i ny strid med norsk skattevæsen

Skulle hotelkongen Petter Stordalen betale udbytteskat i Norge for over en halv milliard danske kroner? Det mener det norske skattevæsen – men bestrides af Stordalens advokater.

Sagen mellem Petter Stordalen, der ejer hotelkoncernen Strawberry (tidligere Nordic Choice Hotels), og det norske skattevæsen skal i starten af marts behandles i Oslo tingrett.

Sagen drejer sig blandt andet om store udbetalinger fra holdingselskabet Strawberry Fields, som Stordalen købte i 2013, skriver det norske medie E24 i en længere gennemgang af sagen.

”Fra købstidspunktet i 2013 og frem til 2021 har Stordalen hævet skattefrie udbytter på næsten 800 millioner kroner (cirka 527 millioner danske kroner, red.) og dermed ikke betalt store beløb i udbytteskat,” mener det norske skattevæsen, der i Norge hedder Skatteetaten.

Det norske Skatteklagenemnda mener, at disse udbetalinger ikke er skattefrie, men skal regnes som udbytte, der skal betales skat af, cirka 200 millioner norske kroner.

Men det bestrider Petter Stordalens advokater, der derfor har ønsket at få sagen prøvet ved den norske retsinstans. ”Den norske stat forsøger i denne sag at ændre en regel, der har ligget fast i 70 år,” skriver Stordalens advokat, Kaare Andreas Shetelig, i en mail til E24. Der er afsat en uge til retsmøder i den kommende sag.

Har før tabt til det norske skattevæsen
Det er ikke første gang, at Petter Stordalen og det norske skattevæsen er på kollisionskurs. Det skete også i en lidt tilsvarende sag i 2019.

Her fik Petter Stordalen, ifølge norske medier, et skattesmæk på 161 millioner norske kroner.

Ifølge den norske avis Dagens Næringsliv, havde Petter Stordalen taget en halv milliard norske kroner ud i udbytte fra sit holdingselskab, Strawberry Fields, uden at betale skat af beløbet.

Petter Stordalens hotelgruppe, Strawberry, tæller foreløbig over 225 nordiske hoteller; de er fordelt på fire varemærker: Comfort Hotel, Clarion Hotel, Clarion Collection Hotel og Quality Hotel. Hertil kommer over 40 såkaldte fritstående hoteller, uden for kategori, i Danmark er det luksushotellerne Villa Copenhagen og Copenhagen Admiral Hotel.

 

Relaterede artikler:

Færøernes største hotel i samarbejde med Stordalen

Stordalen får skattesmæk på 120 millioner kroner

Dansk rejsebureaukoncern: Uden mellemspil med Skat havde vi haft overskud