Pilot-strejke gavner SAS-aktionærer

LUFTFART: Analytikere forudser strejke fra de ca. 550 SAS-piloter i Norge fra natten til torsdag – det kan blive dyrt for SAS. Aktionærer står i kø med opbakning – og kursstigning på tæt på seks procent.

Tirsdagen var fyldt med bitre kommentarer fra piloterne i de to norske pilotforeninger mod pilotkollegerne i Sverige og Danmark – og i særdeleshed mod forhandlerne i SAS, som mener at nordmændene har fået samme vilkår, som piloter fra de to andre lande.

Parterne står stejlt over for hinanden, og i givet fald bryder strejken fra SAS-piloterne i Norge ud natten til torsdag.

Hvordan det påvirker flytrafikken i Danmark og Sverige vides ikke, men et er sikkert: Norge bliver hårdest ramt.

Mest interessant er det, hvordan langtrafikken påvirkes. Man kan ikke ifølge overenskomsten bare erstatte en nordmand med en dansk eller en svensk pilot, men der er muligheder, hvis strejken trækker ud.

Aktionærer kan godt lide, når et flyselskab tager opgør med sine ansatte. Således også i går med SAS på Børsen i København. Aktien steg 5,78 procent. Noget af det højeste i år, og sammenlagt 71 procent siden nytår. En SAS aktie koster nu 18,30 kr.

x

Læs Også

Flyselskab hjælper miljøet

For at nedbringe affaldsmængderne og skåne miljøet dropper Alaska Airlines fra midten af juli at udlevere drinkspinde fremstillet af plastik.

Mange fejrede danske Sun-Air

Der var stort rykind fra kunder og forretningsforbindelser samt nuværende og tidligere medarbejdere, da det danske flyselskab forleden i Billund Lufthavn fejrede 40 års jubilæum.

Delta gør klar til sæsonrute til København

Fredag i næste uge genoptager Skyteam-medlemmet sin sæsonbetjening af New York JFK og Københavns Lufthavn med en daglig flyvning.

Kongeligt bryllup fejres kreativt af BA

På lørdag vies britiske prins Harry og amerikanske Meghan Markle – det markerer British Airways på en flyvning til Toronto; alle i kabinebesætningen hedder enten Meghan, Megan eller Harry.

Kinesiske flyselskaber kan øge på Europa

De kinesiske luftfartsmyndigheder vil lempe sin politik om at kun et kinesisk flyselskab må flyve en konkret rute mellem Kina og for eksempel Europa. Air China kommer til Københavns Lufthavn.

Her er verdens mest specielle lufthavne

Hvad er verdens nordligste lufthavn med passagerflyvninger, den varmeste, den med det største areal eller længste startbane? Ny liste giver svarene.