Pilot-strejke gavner SAS-aktionærer

1

LUFTFART: Analytikere forudser strejke fra de ca. 550 SAS-piloter i Norge fra natten til torsdag – det kan blive dyrt for SAS. Aktionærer står i kø med opbakning – og kursstigning på tæt på seks procent.

Tirsdagen var fyldt med bitre kommentarer fra piloterne i de to norske pilotforeninger mod pilotkollegerne i Sverige og Danmark – og i særdeleshed mod forhandlerne i SAS, som mener at nordmændene har fået samme vilkår, som piloter fra de to andre lande.

Parterne står stejlt over for hinanden, og i givet fald bryder strejken fra SAS-piloterne i Norge ud natten til torsdag.

Hvordan det påvirker flytrafikken i Danmark og Sverige vides ikke, men et er sikkert: Norge bliver hårdest ramt.

Mest interessant er det, hvordan langtrafikken påvirkes. Man kan ikke ifølge overenskomsten bare erstatte en nordmand med en dansk eller en svensk pilot, men der er muligheder, hvis strejken trækker ud.

Aktionærer kan godt lide, når et flyselskab tager opgør med sine ansatte. Således også i går med SAS på Børsen i København. Aktien steg 5,78 procent. Noget af det højeste i år, og sammenlagt 71 procent siden nytår. En SAS aktie koster nu 18,30 kr.

Skriv en kommentar

1 Comment on "Pilot-strejke gavner SAS-aktionærer"

Notify of
avatar
wpDiscuz