Piloter kræver milliard af SAS

Sagen er 17 år gammel og tog udspring i SAS’ overtagelse af det lille svenske flyselskab Linjeflyg i 1993, da man gennem forhandlinger nåede frem til, at piloterne fra Linjeflyg skulle give afkald på fem år af deres senioritet. Nu synes piloterne, at deres økonomiske rettigheder blev krænket dengang og kræver knap en milliard svenske kroner udbetalt af SAS inden 15. april, skriver business.dk.

Mogens Holgaard, formand for Dansk Pilotforening, kalder det både usmageligt og helt urimeligt, specielt i den nuværende situation for det skandinaviske flyselskab, hvor SAS netop har fået en aftale med fagforeningerne om en lønreduktion på 8%.

Mogens Holgaard fastslår, at alle ansatte nu kæmper side om side med SAS og bliver irriteret over, at det svenske pilotforbund åbenbart er ligeglade med, at en sådan sag vil skade alle i virksomheden, men det svenske pilotforbund vil føre sagen, eventuelt helt til EU-domstolen, fordi man mener, aftalen fra 1993 blev gennemført under trusler om fyring.

Koncernchef Matts Jansson vil ikke kommentere det bebudede sagsanlæg.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.