Pinsetrafikken er sikret i SAS

1

sas københavns lufthavnKONFLIKT: Overraskende hurtigt fik SAS den næsten normale trafik i gang igen allerede ved 14-tiden i går, og selv strejken i Norge kan kun skabe en anelse uro i pinsetrafikken. Fra juni kan selv en norsk strejke næppe give problemer i København.

Otte en halv time gik der over deadline, inden nogle dødtrætte forhandlere kunne redegøre for et forlig mellem SAS og de svenske piloter. Dermed var strejken afblæst, og SAS havde klogeligt besluttet dagen i forvejen at annullere over 100 flyafgange, som en hjælp til passagererne, så de vidste besked.

Ret overraskende blev to langruter aflyst fra København, hvilket skyldes, at der på de danske langruter godt kan være både svenske og norske piloter. Det er en del af hovedaftalen. Hvorimod der på de korte ruter kun er danske piloter fra København.

Allerede ved 14-tiden var trafikken næsten normal, også fra Arlanda, hvor pilotkonflikten var beregnet til at slå hårdest.

Nu skulle der være udsigt til en normal pinse. Eneste forhindring kan være de ruter, hvor de seks norske piloter er udtaget af fagforeningen til at strejke. Derimod kan den norske pilotstrejke ikke nå at eskalere til pinse. Det skal nemlig varsles fire dage i forvejen.

Skulle alle 300 norske piloter strejke efter den tid kan flyvninger, hvor de er påsat, naturligvis ikke afgå. Det vil primært være fra Norge.

Til gengæld har SAS selv muligheden for at afgøre, hvordan de bemander de fleste af flyene med danske, svenske og halvdelen af de norske piloter (som ikke strejker) fra 1. juni. Det skulle betyde, at den sårbare langrutetrafik ikke berøres.

Det er næppe de tanker SAS-ledelsen går med i øjeblikket. Allerede i dag fortsætter forhandlingerne med nordmændene.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Pinsetrafikken er sikret i SAS"

Notify of
avatar
Gunnar
Gunnar

Ærlighet varer lengst. SAS har kansellert 5 interkontinentale avganger idag.

wpDiscuz