Vekselkursen mellem den danske kroner og den tyrkiske lira har på tre år gjort, at danske turister på papiret får 50 procent mere valuta for pengene i Tyrkiet. Arkivfoto.

Politisk ro giver Tyrkiet flere chartergæster

Efter der er kommet mere politisk stabilitet i Tyrkiet, rykker landet op på listen over danskernes foretrukne rejsemål. Der er årligt over 200.000 rejsende fra Danmark til Tyrkiet.

Spies, Danmarks største charterrejsebureau, udbyder i år cirka ti procent flere rejser til Tyrkiet, hvortil rejsearrangøren sidste år havde 25.000 gæster.

Ifølge banken Spar Nord skyldes den større efterspørgsel på rejser til Tyrkiet mindre politisk uro i landet, en stærk dansk krone overfor den tyrkiske lira samt en sund dansk økonomi.

”Tyrkiet og middelhavsområdet har meget at byde på. I Tyrkiet findes flere af vores all inclusive-hoteller, som får de allerhøjeste karakterer af Spies’ gæster,” siger Carlos Cebrian, produktchef hos Spies i pressemeddelelse fra Spar Nord, og fortsætter:

”I takt med den øgede efterspørgsel øger Spies nu endnu mere på Tyrkiet, denne sommer lancerer vi blandt andet derfor to nye hoteller i Adakoy, som ligger udenfor Marmaris, og Antalya inden for rammerne af Spies’ nye hotelkoncept Cook’s Club.”

Ifølge Spies’ opgørelse er efterspørgslen på ferier til Tyrkiet nu så stor, at landet indtager en tredjeplads over danskernes fortrukne feriedestinationer – kun overgået af Mallorca og Kreta.

Bedre vekselkurs for danskerne
Hos Spar Nord vurderer man, at stigningen i rejser til Tyrkiet, udover gode rejsemuligheder, også skyldes flere gunstige økonomiske forhold:

”Inflationen i Tyrkiet er steget en del de seneste år, og derudover står den danske krone i øjeblikket rigtig stærkt overfor den tyrkiske lira. Alene de seneste tre år er kursen faldet hele 50 procent, hvilket gør, at man som dansker får dobbelt så meget for pengene i landet. Tyrkiet er derfor et attraktivt og billigt alternativ til andre middelhavsdestinationer som eksempelvis Grækenland eller Italien, hvor man betaler med euro,” siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og tilføjer:

”Derudover skal den stigende efterspørgsel på Tyrkiet som rejsedestination også ses i lyset af, at der igen er kommet mere ro på landet, som ellers har været præget af politiske uroligheder de senere år. Tyrkiet fremstår således som et mere sikkert alternativ til eksempelvis Egypten. Samtidig er det ikke utænkeligt, at efterspørgslen på rejser generelt er stigende, da den danske økonomi er god med stigende lønninger og opsparinger, hvilket giver gode vilkår for dels at rejse mere og dels at bruge flere penge på rejsen.”

Relaterede artikler:

Alarmcentral klar til travl sommer

Fagforening fraråder ferierejser til 11 lande

Spies forudser nulvækst for dansk charter