Pres på commuter-selskaber i USA

Det var Colgan Airs styrt i februar, hvor 50 personer ombord omkom, der har ført til presset, som er understøttet af den undersøgelse, som de federale myndigheder har gennemført.

 

Colgan Air er en del af Pinnacle Airlines og opererer under navnet Continental Connection for Continental Airlines, som United Express for United Airlines, og som US Airways Express for US Airways.

 

Ved den pågældende flyvning den 12. februar fløj Colgan Air som Continental Connection Flight 3407 da det styrtede nær Buffalo i staten New York. National Transportation Safety Boards høringer i denne måned dokumenterede både pilot-træthed, manglende erfaring hos besætningen og utilstrækkelig oplæring.

 

Den dårligt lønnede besætning på natteflyvningen var kommet på arbejde tidligt på dagen efter at have været længe undervejs for at nå til Newark, hvor flyvningen startede. Kaptajnen var kommet fra Florida og fik sig en lur i personale-loungen for at spare hoteludgiften, mens den 24-årige pilot, hvis årsløn var USD 24.000 eller DKK 130.000, havde været to nætter undervejs fra sit hjem i Seattle.

 

På ulykkesflyets inflight recorder kan man høre de to piloter tale om deres manglende erfaring med hensyn til isdannelser i vintertiden. Kaptajnen overhørte advarselssignalerne og piloterne hyggesnakkede under indflyvningen, som skulle vise sig at blive fatal.

 

Resultaterne fra høringen har fået USAs kongres til at gå ind i sagen med hensyn til sikkerheden for commuterfly i størrelsen fra 30 til 90 sæder. Det sker ikke mindst på grund af henvendelser fra forskellige passager-sammenslutninger, som alle kræver drastiske ændringer med hensyn til det overordnede tilsyn med disse mindre selskaber.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.