Presset svækker spansk fly-sikkerhed

Spanair-piloter kritiserede jævnligt de pressede arbejdsforhold hos det SAS-ejede spanske luftfartsselskab forud for onsdagens flyulykke i Madrid, som kostede 153 mennesker livet. Også mekanikere i Barajas-lufthavnen i Madrid, som flyet skulle lette fra, beretter om stressede vilkår, som sår tvivl om flyvesikkerheden, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

 

Den spanske pilotforenings afdeling hos Spanair klagede næsten månedligt i e-mails over »ængstelse« over sikkerheden til Spanairs ledelse fra 2007 og frem.

 

Ifølge den spanske avis El Mundo, blev der i en mail i april 2007 berettigede om et »operativt kaos, som udgør en risiko for flyvningen, som er Spanairs eksistensberettigelse.«

 

Den spanske pilotforenings formand, José Maria Vázquez, siger dog til El País fredag, at det ville være »barbarisk« at give selskabet skylden for onsdagens ulykke.

 

»Et passende arbejdsklima er ikke noget, som vi har hos Spanair. Men derfra og til at drage den slutning, at det har en direkte indvirkning på ulykken er barbarisk, en frækhed,« siger Vázquez.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.