Med stadig flere vaccinerede og færre hospitalsindlagte forudses der en travl rejsesommer i Europa, viser ny analyse. Arkivfoto fra Københavns Lufthavn: Henrik Baumgarten.

Prognose forudser stærk vækst i europæisk turisme

Bookingtal for blandt andet årets højsæson får World Travel & Tourism Council til at konkludere, at rejse- og turismebranchen i Europa står til en vækst på 80 procent sammenlignet med sidste år.

World Travel & Tourism Council (WTTC), der ifølge egne oplysninger repræsenterer den private, globale rejse- og turismesektor, er tilfreds med tendenserne for årets rejsemuligheder i Europa.

I en pressemeddelelse skriver WTTC, at rejser inden for Europa i påskeperioden ifølge bookingtal peger mod en stigning på 250 procent i påsken i år sammenlignet med sidste år. Lige nu er bookingtallene for selve sommersæsonen i år 80 procent over samme tid sidste år – men cirka det halve af, hvad der var tilfældet i 2019, året før coronakrisen, skriver WTTC.

WTTC har blandt andet sine data fra sin partner ForwardKeys, der analyserer rejsedata. Og data fra ForwardKeys viser, at booking af flyvninger inden for Europa er markant højere i år end for de samme perioder sidste år. Det gælder både påskeferien og selve sommerens højsæson, oplyses det.

Forward Keys bookingdata viser, at bookingerne på rejser i Europa for påsken er 250 procent over påsken sidste år, mens bookingerne til sommerferien er 80 procent højere end de var sidste år.

Europæerne vil gerne rejse igen
Julia Simpson, WTTC’s koncernchef, siger i pressemeddelelsen:

”De nyeste bookingdata viser, at europæerne er positive over for igen at rejse. Bookinger for påsken og sommersæsonen i år ser stærke ud. Omikron har påvirket starten af dette år, men efterhånden som det står klart, at variantens symptomer er milde og giver færre hospitalsindlæggelser, begynder bookingerne igen at stige.

En udfordring er nogle regeringers rejserestriktioner. Men Verdenssundhedsorganisationen, World Health Organisation, siger jo, at det er meningsløst med lukkede grænser, fordi omikron allerede er den dominerende variant,” siger Julia Simpson.

World Travel & Tourism Council og ForwardKeys har også kigget på bookingtal for rejsende fra andre verdensdele til Europa. Også disse tal ser lovende ud med stigninger på mere end 280 procent sammenlignet med sidste år, hedder det.

Relaterede artikler:

Nets: 2022 startede godt for rejsebranchen

Bookingtallet er steget 227 procent

”Lande ændrer rejseregler fra dag til dag”