Publikum stemmer om ny lufthavn

125 arkitektfirmaer fra hele verden har indsendt forslag til terminalen, som skal have en kapacitet på syv-otte millioner passagerer årligt og indrettes, så den kan udvides til det dobbelte. Forslagene er lagt ud på airBaltics Wingtips blog (blog.airbaltic.com), hvor alle kan studere dem og indtil 5. november stemme på det, de synes bedst om.

 

Afstemningen er vejledende. Jury’en, som tæller internationale arkitekter, repræsentanter for Riga og airBaltic, forbeholder sig ret til at lægge sine egne vurderinger til grund.

 

Arkitektkonkurrencen styres i samarbejde med Ove Arup and Partners i London, der i øvrigt er stiftet af en dansk-englænder i 1946 og bl.a. var med til at bygge Utzons Sydney-opera.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.