Qantas får stadig færre passager til Australien

qantas 380FLYSELSKABER: Antallet af udenlandske ankomster til Australien vokser, men landets berømte flyselskab, Qantas, har nu under hver femte internationale flypassager. Singapore Airlines og Emirates får større markedsandele.

Siden marts 2009 har Australien set stadig flere ankomster fra udlandet. Men ikke med landets eget flyselskab, Qantas.

I dette års seks første måneder har væksten fra udlandet til Australien været over fem procent. Alene i dette års første halvår er der igen kommet flere ruter fra udlandet til landet down under:

Garuda Indonesia har åbnet daglig rute til Brisbane med en B737-800. Philippine Airlines har startet ruter fra Manila til Brisbane via Darwin samt til Perth med A320-fly.

Qantas er selv begyndt at betjene sin partner, Emirates, hovedlufthavn i Dubai med A380-fly fra Sydney og Melbourne. Kinesiske Sichuan Airlines har åbnet ny rute fra Chengdu til Melbourne.

Ifølge de seneste opgørelser har Qantas 17,2 pct. af flytrafikken fra udlandet til Australien. Herefter kommer Emirates med knap ti procent og Singapore Airlines med tæt på ni procent.

Qantas’ lavprisselskab, Jetstar, har over syv procent af de rejsende til Australien, f.eks. mellem Singapore og Darwin i Australien.

Sydney har over 40 pct. af de internationale passagerer, der kommer til Australien, fulgt af Melbourne (23 pct.), Brisbane (15 pct.) og Perth, hovedstad i Australiens største delstat, Western Australia, med knap 13 pct.

Qantas er i øvrigt forkortelse for Queensland and Northern Territory Aerial Services.