Qantas klar til verdens længste flyrute

2

qantas-boeing-b787-dreamlinerLUFTFART: Sidst næste år begynder australske Qantas at modtage sine første Boeing B787-9 Dreamliners. Dermed kan Oneworld-medlemmet åbne verdens længste flyrute – på 19 timer nonstop…

Qantas forventer snart at oplyse om verdens længste langrute – fra Perth i delstaten Western Australia direkte til London, en flyvning på 14.000 km over 19 timer. Det siger koncernchef, irske Alan Joyce, til avisen The Australian.

Dreamliners har ikke rækkevidde til at flyve fra landets største by, Sydney (Australiens hovedstad er Canberra), til London. Der er fire timers flyvning fra Sydney til Perth.

Qantas har netop præsenteret sit nyeste flydesign og indretningen af kabinen på B787 – den har plads til 236 passagerer, over 100 færre end Boeing 747, som Dreamlinererne afløser. Qantas har i første omgang bestilt otte B787 til afløsning af de ældre B747.

Med Dreamlinerne kan Qantas flyve fra Perth til London, fra Sydney til Chicago eller fra Melbourne til Dallas.

Her er verdens længste langruter

Da Emirates i år startede med at flyve nonstop til New Zealands største by, Auckland, var det en tur på over 14.000 km og en flyvetid på mere end 17 timer.

Avisen USA Today har lavet liste over verdens længste flyruter, her er tre øverste. I oversigten står først ruten, så antal ca. km., fulgt af flyselskabet og ca. flyvetiden samt flytypen:

1) Auckland-Dubai, 14.193 km, Emirates, 17 timer og 20 minutter, fløjet med en Boeing 777-200LR (Long Range).

2) Dallas-Sydney, 13.802 km, Qantas, 16 timer og 55 minutter. Airbus A380.

3) Atlanta-Johannesburg, 13.573 km, Delta Air Lines, 16 timer og 50 minutter. Boeing 777-200LR.

Qantas er forkortelse for: Queensland and Northern Territory Aerial Services.

Skriv en kommentar

2 Comments on "Qantas klar til verdens længste flyrute"

Notify of
avatar
Jakob
Jakob

Det bliver jo altid et definitionsspørgsmål det her med længste flyvning. Taler vi distance eller taler vi tid? Men Air India har den længste flyvning lige pt når vi taler distance. Ruten mellem Delhi og San Francisco, hvor de er begyndt at flyve en meget længere rute over det Indiske Ocean (ca 1400km længere end deres oprindelige rute), men pga. fordelagtige vinde tager det kortere tid.

United Airlines rute mellem San Francisco er også et par miles længere end Deltas rute fra Atlanta til Johannesburg, hvis vi virkelig skal fluekneppe ;o)

http://www.telegraph.co.uk/travel/news/air-india-breaks-record-for-worlds-longest-flight-pacific-not-atlantic/

Mikael
Mikael

Sådan ER det i luftfarten. Det er ligesom “største selskab”. Et selskab måler det på flest passagerer, et andet på ASK (available seat kilometres), mens et tredje måler det på flest fly og et fjerde på flest destinationer.

wpDiscuz