Qatar Airways køber sig ind i British Airways

qatar airways airbus a380 london heathrow lufthavnOPKØB: Golfens flyselskaber har vældig appetit på de europæiske og har overraskende sikret sig en bid af British Airways moderselskab.

Selv om det kun blev til sølv i VM i håndbold, er der guld nok i Qatar til at erhverve en del af moderselskabet for British Airways og Iberia. Qatar Airwyas køber 10 procent af aktierne i det britiske selskab (IAG), som netop nu igen forsøger at overtage Aer Lingus. Dermed forsætter Golfens flyselskaber med at tage det ene bid efter den anden af europæiske selskaber.

Selv oplyser Qatar Airways, at det er et led i bestræbelserne på at komme tættere på British Airways og oneworld alliancen og få flere muligheder for udvidelser. ”Det er en fortsættelse af vores strategi om udvikling mod vest. Der er fornuft i for os at arbejde tættere sammen med vores partnere og styrke den kommercielle indsats,” siger præsiden Akbar Al Baker, Qatar Airways.

”Vi byder dem velkomne, og vi skal nu tale nærmere om, hvilke muligheder, vi har sammen som et førende globalt selskab”, kommenterer IAG’s topchef Willie Walsh.

Qatar Airways oplyser, at det da godt kan være, at man med tiden er interesseret i at få en større del af aktierne. Vel vidende, at det stopper ved 49 procent, fordi et selskab uden for EU aldrig kan få aktiemajoriteten i et EU-selskab.