Rapport over ’alvorlig episode’ i CPH

Sagen handler om en ATR72 fra Cimber Sterling med 51 ombord, hvis ene motor brød i brand under starten, hvorefter flyet nødlandede efter fem minutter og to sekunders flyvning, skriver ekstrabladet.dk.

Besætningen havde forberedt evakuering af passagererne, men det var unødvendigt, da flyets egne brandslukningssystemer slukkede ilden. Havarikommissionen betegner hændelsen som ‘alvorlig’ i sin netop offentliggjorte foreløbige rapport.

 

Kritik fra nogle passagerer af kabinepersonalet kommenterer Havarikommissionen ikke, men Cimber Sterlings kommunikationschef Signe Thorup siger til ekstrabladet.dk, at ‘der er ikke en finger at sætte på proceduren. Stewardesserne gjorde, hvad de skulle’.

 

”Vi har modtaget uopfordrede rosebreve til besætningen. At der så også er nogle, der har oplevet situationen anderledes, er der ikke noget mærkeligt eller forkert i – det er ekstremt subjektivt hvorledes man oplever og sanser i den slags situationer. Og vi tager alle passagerers oplevelser lige seriøst”, siger hun.

Flyet var på vej Aalborg da en alarm om lavt olietryk i den ene motor lød fulgt af en ny alarm om høj temperatur i motoren. I 250 meters højde lød alarmen om brand i motoren. Piloten kaldte ‘Mayday’, og lufthavnens redningstjeneste blev kaldt ud.

 

Brandslukningssystemerne blev udløst, og kaptajnen orienterede passagererne om problemet.  Flyet blev landet på den ene motor og motorbranden var slukket. Passagererne kunne stige ud gennem den normale dør.

 

Havarikommissionen mener. at branden opstod, da et rotorblad forrest i turbinen knækkede med voldsomme rystelser og knækkede olieslanger som følge.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.