”Vi risikerer en bølge af konkurser og afskedigelser, hvis man bremser hårdt op nu,” lyder det fra Horesta, der ønsker at beholde hjælpepakker til blandt andet hotelerhvervet. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Regeringen vil alligevel forlænge lønkompensation

Efter pres fra Dansk Industri, Dansk Erhverv og Horesta vil regeringen rykke hjælpepakker med lønkompensation fra 8. juli og en måned frem. Mange andre hjælpepakker skal dog udfases.

Ordningen om lønkompensation står til at udløbe midt i sommerferien, 8. juli, hvilket ”måske ikke er det mest hensigtsmæssige tidspunkt” at slutte ordningen på, siger finansminister Nicolai Wammen til TV2.dk

Han vil indkalde arbejdsmarkedets parter til en forhandling i denne uge, hvor regeringens udgangspunkt vil være at forlænge ordningen til august.

Onsdag fik regeringen en rapport fra ekspertgruppe om hvordan hjælpepakker, der er indført under coronakrisen, kan udfases. Her anbefales, at de midlertidige hjælpepakker bør slutte som planlagt 8. juli. Dog kunne der gøres undtagelser for nogle virksomheder og erhverv, skriver TV2.dk

Både Dansk Industri og Dansk Erhvervs er bekymret for et brat stop af hjælpepakkerne.

Horesta: For tidligt at sløjfe hjælpepakker
I en pressemeddelelse onsdag understregede Horesta, at store dele af hotel-, restaurant- og turisterhvervet er afskåret fra 75 og 100 procent af forretningsgrundlaget. Derfor er det alt for tidligt at tale om en udfasning af hjælpepakkerne for dette erhverv.

Store dele af hotel-, restaurant- og turisterhvervet har gennem flere måneder været ramt af lukning. Dele af erhvervet er det fortsat. Samtidig har grænselukningen afskåret erhvervet fra milliarder af omsætningskroner. Erhvervet må også leve med et forsamlingsforbud på ubestemt tid samt stramme restriktioner for håndtering af gæster, påpeger organisationen.

”Vi risikerer derfor en bølge af konkurser og afskedigelser, hvis man bremser hårdt op nu,” siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta.

Horesta glæder sig over, at ekspertgruppen er opmærksom på, at alle erhverv ikke kan skæres over én kam, når hjælpepakkerne udfases. Økonomerne peger særligt på hotel-, restaurant- og turisterhvervet som et erhverv, der får brug for særbehandling.

”Vi har gang på gang hørt regeringen love, at man vil ”holde hånden under dansk erhvervsliv og gøre alt hvad der skal til.” Vi har fastholdt en meget stor del af arbejdspladserne i tillid til, at dette løfte ville blive holdt. Derfor har vi en klar forventning om, at regeringen tilpasser og forlænger hjælpepakkerne, så vi undgår en økonomisk nedsmeltning i turisterhvervet,” siger Katia K. Østergaard.

Relaterede artikler:

30.000 i rejsebranchen registreret som nye ledige

Konferencecentre ønsker mindst 100 deltagere

Disse danske hoteller er krakket under coronakrisen