Rejse- og teknologikoncern solgt for milliardbeløb

Booking Holdings med blandt andet mastodonten Booking.com og flere andre varemærker har købt den svenske rejse- og teknologikoncern Etraveli Group for 12 milliarder kroner.

Hollandske Booking Holdings vil købe svenske Etraveli Group af rejse- og teknologikoncerns nuværende ejer, CVC Capital Partners, for 1,6 milliarder euro, 12 milliarder danske kroner, oplyser Booking Holdings i en pressemeddelelse. Gennemførslen af handlen kræver blandt andet myndighedsgodkendelser.

Etraveli Group, der blev grundlagt i år 2000, har i dag 1.000 medarbejdere i Sverige samt Athen, Toronto og Indien. Etraveli Group har blandt andet netrejsebureauerne Gotogate, Mytrip, Flightnetwork ligesom man samarbejder med Google Flights, Skyscanner, Kayak og Booking.com.

I Danmark har Etraveli Group netrejsebureauerne Flybillet.dk, Goleif.dk, Seat24.dk, Supersaver.dk og Travelstart.dk.

Købet af Etraveli Group vil komplimentere og udvide Booking Holdings’ arbejde med at skabe en global online rejseplatform, hedder det i pressemeddelelsen.

Samarbejdet skal udbygges
Booking Holdings’ koncernchef, Glenn Fogel, siger i pressemeddelelsen: “Efterhånden som international luftfart vender tilbage efter coronakrisen, ser vi frem til at udbygge vores samarbejde med Etraveli Group om at gøre rejsebookinger nemmere for både vores partnere og kunder.”

Booking Holdings’ seks primære varemærker er Booking.com, Priceline, Agoda, Rentalcars.com, Kayak og OpenTable.

Mathias Hedlund, Etraveli Groups koncernchef, siger i pressemeddelelsen: “Vi har haft en fantastisk rejse med vores nuværende ejer, CVC, men vi glæder os til at blive en del af Booking Holdings. Vi ser frem til næste kapitel i vores vækstrejse til glæde for vores kunder og partnere verden over.”

Etraveli Group beholder sit svenske hovedkvarter og vil være en forretningsenhed under Booking Holdings, ledet af Etraveli Groups nuværende management team, hedder det i pressemeddelelsen.

Relaterede artikler:

Alternativ dansk bookingportal nærmer sig startskud

”Regeringen ønsker opgør med bookingportalerne”

Ny hård kritik af bookingportaler

Forbruger Europa advarer om rejsebookingsider