TUI i Danmark øger til højsæsonen med 19.000 rejser. Rejsearrangørens største destinationer denne sommer er Kreta, Cypern, Rhodos, Mallorca og Gran Canaria. Arkivpressefoto: TUI.

Rejsearrangør øger udbuddet til højsæsonen

TUI, Danmarks tredjestørste charterarrangør, sætter fra skolernes sommerferie yderligere 19.000 rejser til salg – der bliver seks ekstra ugentlige fly til Cypern, Rhodos, Mallorca og Samos.

I 2019, året før coronakrisen, havde TUI Danmark i alt 157.000 gæster fra danske lufthavne, primært fløjet af et af koncernens eget flyselskaber, nordiske TUIfly Nordic.

I år er TUIfly Nordic også storleverandør af flysæder til TUI i Danmark lige charterarrangøren har en stor aftale med det danske flyselskab Jettime.

Forhåndssalget hos TUI i Danmark af pladser til Middelhavsdestinationerne er gået så godt op til dette års sommersæson, at rejsearrangøren øger med 19.000 pladser fra højsæsonen og til udgangen af oktober.

Den store efterspørgsel på rejser i højsæsonen får TUI til at tilføje yderligere 19.000 pladser til sit sommerprogram. Det bliver til destinationerne Cypern, Rhodos, Mallorca og Samos, oplyser TUI i en pressemeddelelse. Pladserne fordeles med fire ekstra ugentlige afgange fra Københavns Lufthavn og to fra Billund Lufthavn.

Det er hemmeligt, hvor mange rejser, TUI i Danmark har lagt op til dette års højsæson. Men står det i forhold til 2019-tallet, svarer forøgelsen cirka til 15 procent.

”Vi ser fortsat meget optimistisk på denne sommer”
I en pressemeddelelse skriver TUI Danmark blandt andet: ”Rejselysten i Danmark er intakt i år og salget af rejser til højsæsonen klarer sig bedre, end hvad det gjorde på samme tidspunkt i 2019, altså før coronakrisen. Det reagerer TUI på ved at øge antallet af pladser til fire udvalgte destinationer.”

TUI oplyser, at de 19.000 ekstra pladser fra dette års højsæson omkring skolernes sommerferie og til udgangen af oktober, fordeles i tre cirka lige store dele. Cypern og Rhodos får hver en tredjedel af de 19.000 pladser, mens destinationerne Mallorca og Samos deles om de sidste.

TUI Danmarks fem største rejsemål denne sommersæson er: Kreta, Cypern, Rhodos, Mallorca og Gran Canaria.

Salgschef for TUI i Danmark og Norge, Rikke Bruun Westergaard, siger i pressemeddelelsen: ”Salget af sommerrejser i de mest populære uger har klaret sig så godt i så lang tid, at vi nu indsætter yderligere 19.000 pladser ind. Efterspørgslen er solid og vores salgstal er højere end i 2019, så vi ser fortsat meget optimistisk på denne sommer.”

TUI oplyser også, at danskerne bruger op imod 20 procent flere penge per rejse, end før coronakrisen og at specielt børnefamilierne køber sommerferien i god tid.

Kun overgået af Spies og Apollo Rejser, er TUI tredjestørste charterrejsearrangør i Danmark.

Relaterede artikler:

TUI afviser hård kritik fra dyreværnsorganisation

Coronakrisen gav kæmpeunderskud hos TUI

EU-sanktioner får Putin-ven til at forlade rejsegigant

Millionkontrakt mellem Jettime og Spies