De 25 rejsearrangørmedlemmer af brancheforeningen RID sender årligt over én million danskere på ferie med navnlig fly. Her arkivfoto fra syditalienske Positano; foto: Peter S. Frederiksen.

Rejsearrangører deler bæredygtigheds-initiativer

De 25 medlemmer af brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark, RID, i nyt, fælles initiativ for at bidrage til at reducere ferierejsernes klima- og miljøpåvirkning via blandt andet vidensdeling.

”Rejsebranchens virke har en vis klima- og miljøpåvirkning. Vi flyver til udlandet. Vi opholder os i udlandet. Og vi forbruger i udlandet. Det er branchen meget opmærksom på,” medgiver RID, Rejsearrangører i Danmark, i en pressemeddelelse.

Derfor har brancheforeningen og dens foreløbig 25 rejsearrangørmedlemmer taget nyt og fælles initiativ for at bidrage til at reducere ferierejsernes klima- og miljøpåvirkning.

Det går ud på at dele viden og erfaringer om bæredygtighed. RID har udarbejdet et bæredygtighedsmanifest med en række konkrete ideer til ansvarlig turisme. For det handler ikke om at rejse mindre, men om at rejse mere skånsomt, hedder det.

Derudover indberettede RID-arrangørerne i efteråret 2022, hvilke bæredygtighedsinitiativer, de planlagde for det kommende år. Nu, et år efter, har RID gjort status for at se, hvor langt de enkelte medlemmer er nået.

”Grønne krav”
Meget er iværksat, skriver RID i pressemeddelelsen og peger blandt andet på Travellife-certificeringer, energioptimering på hoteller, støtte til bæredygtighedsprojekter og sociale engagementer samt ”grønne” krav til underleverandører og samarbejdspartnere til anvendelse af nye flytyper med lavere CO2 udledning pr. passager-kilometer, indgåelse af SAF-partnerskaber (bæredygtigt flybrændstof (sustainable aviation fuel, SAF) og så videre.

Henrik Specht, direktør i RID, siger i pressemeddelelsen: ”Disse initiativer har rejsearrangørerne i RID nu delt med hinanden som inspiration og en slags best practice. Det er første gang, alle medlemmerne har delt deres indsatser med hinanden via brancheforeningen. Det sker også for at give hinanden inspiration og input til at iværksætte nye bæredygtighedstiltag.

Hvordan rejsearrangørerne anvender, kommunikerer og følger op på deres bæredygtighedsinitiativer, er op til den enkelte. RID stiller alene de gode ideer til rådighed for medlemmerne,” tilføjer Henrik Specht.

Til foråret vil RID atter indsamle oplysninger om iværksatte tiltag for at se, hvor langt de enkelte rejsearrangører i RID til den tid er kommet i forhold til bæredygtighed. På den måde bliver ansvarlig turisme ikke bare noget, vi taler om, men noget, vi gør. Vi tager bæredygtighed alvorligt. Både i ord, holdning og handling, lyder det fra RID.

RID-medlemmer sender over én million danskere på rejse
Rejsearrangører i Danmark, RID, er brancheforening for arrangører af ferierejser med fly. RID, der i år har 40 års-jubilæum, har foreløbig 25 medlemmer. De arrangerede sidste år over én million rejser med navnlig fly ud af Danmark.

De 25 RID-medlemmer er, nævnt alfabetisk:

Albatros Travel, Amisol Travel, Apollo Rejser, Bravo Tours, Club La Santa, Emirates Holidays, Folkeferie.dk, Mixx Travel, Primo Tours, Ruby Rejser, SkiGroup (Højmark Rejser og OnlineSki), Skinetworks (Danski, Slopetrotter og Nortlander), Spies, Sunweb, SunCharter, Top Tours, Travel Sense, TUI, UFO Travel Group, USA Tours, Verdn og Århus Charter.

RID’s bestyrelsesformand er Jan Vendelbo, der til daglig er administrerende direktør for Spies.

 

Relaterede artikler:

Rejsebureauer kan få millionbøder for greenwashing

Dansk rejsearrangørforening får medlem nummer 25

Lonely Planet klar med sin årlige Best in Travel-liste