USA skader sig selv ved at fastholde et forældet krav om, at færdigvaccinerede udenlandske turister skal tage en coronatest før afgang til USA, lyder kritikken. Arkivfoto fra: Transportation Security Administration.

Rejsebranche i nyt forsøg for at undgå coronatest

Den stadig obligatoriske coronatest før afgang til USA besværliggør rejser og får udenlandske turister til at fravælge USA som rejseland, argumenterer den amerikanske rejsebranche.

Sammenslutningen af amerikanske flyselskaber, Airlines for America, og US Travel Association, har igen at prøvet at få USA’s myndigheder til at droppe kravet om, at færdigvaccinerede udenlandske flypassagerer også skal have en negativ coronatest før afgang til USA.

Kravet om, at færdigvaccinerede eller tidligere smittede, skal have en frisk coronatest, før de må flyve til USA, skader USA’s turisme. Udenlandske turister fravælger USA på grund af kravet om testen, der tidligst må tages dagen før afrejse til USA.

Begrundelsen er blandt andet, at skal for eksempel en familie på ferie i USA, og et familiemedlem viser sig at være smittet, kan de ikke rejse til USA og får dermed ødelagt deres ferie. Og USA går glip af de penge, familien ville have brugt under sin ferie i USA, lyder et af argumenterne.

Mødet mellem Airlines for America og US Travel Association, der repræsenterer amerikanske hoteller, biludlejere, destinationer, forlystelsesparker og så videre, blev holdt tirsdag i denne uge med repræsentanter for Det Hvide Hus, skriver CNN. Der er ikke kommet nogen indikation fra de amerikanske myndigheder om, at man vil afskaffe testkravet.

De to store interesseorganisationer presser de amerikanske myndigheder for at fjerne testkravet overfor blandt andet færdigvaccinerede og tidligere corona-smittede.

Testkrav skader USA’s turistøkonomi
De nuværende krav om test før afrejse for færdigvaccinerede og tidligere smittede, har intet at gøre med den nuværende smittetrussel. Corona er allerede i USA, lyder et andet argument.

”Helt ærligt, den eneste effekt kravet om test før afrejse har, er, at det skader den amerikanske turistøkonomi, der har været hårdt presset under coronakrisen,” sagde formanden for Airlines for America, Nick Calio, efter mødet med Det Hvide Hus.

Roger Dow, der står i spidsen for US Travel Association, sagde efter mødet: ”Andre lande, som USA konkurrerer med om de udenlandske turister, har fjernet deres krav om corona-test før afgang, og dermed fået genåbnet deres turistøkonomier. Det skader USA’s turisme-økonomi.”

Airlines for America siger, at dets medlemmer, blandt andet American Airlines, United Airlines, Southwest Airlines og Delta Air Lines, forudser, at en fjernelse af kravet om corona-test vil få flere udenlandske turister til at rejse til og rundt i USA.

Relaterede artikler:

Rejsebranchen presser USA for at droppe coronatest

Flere asiatiske destinationer genåbner for turister

Stigende forbrugspriser kan ramme danskernes ferie