Vi er alle i samme båd. USA’s turismeaktører savner de udenlandske turister, der ikke er vendt tilbage i stor målestok. Arkivfoto fra Flathead River i Glacier National Park i Montana.

Rejsebranchen presser USA for at droppe coronatest

Nærmest hele USA’s rejsebranche opfordrer de amerikanske myndigheder til at skrotte kravet om coronatest for fuldt vaccinerede udenlandske flypassagerer, inden de flyver til USA.

Over 260 amerikanske destinationer, flyselskaber, forlystelsesparker, hotelkæder, lufthavne og så videre har underskrevet indtrængende opfordring til USA’s sundhedsmyndigheder. I det åbne brev kræver de, at USA omgående dropper kravet om, at alle færdig- og fuldt-vaccinerede udenlandske flypassagerer til USA skal have taget en coronatest dagen før de rejser til USA. Det skal de ikke, hvis de krydser USA’s landegrænser fra Canada eller Mexico.

Kravet til flypassagerer skader USA’s turisme og giver ingen mening, lyder budskabet i det åbne brev, der er sendt til Ashish Jha, der er ”Coronavirus Response Coordinator” i Det Hvide Hus.

Blandt de mange medunderskrivere er: American Airlines, Carnival Corporation (verdens største krydstogtkoncern), Delta Air Lines, Disney Parks, Enterprise (biludlejning), Expedia, Hilton, Marriott, Southwest Airlines, United Airlines, Universal Parks and Resorts og så videre.

U.S. Travel Association, der står bag brevet, opfordrer Det Hvide Hus til at skrotte kravet om at også færdigvaccinerede flypassagerer skal lade sig teste før de flyver til USA.

Kravet for færdigvaccinerede giver ingen mening
”Det er tid til, at USA’s regering fører landet frem til en ny normal for rejsebranchen og en hurtigere vej til at rejsebranchen kommer økonomisk på fode igen,” hedder det blandt andet i brevet.

Nogle færdigvaccinerede udenlandske turister kan fravælge rejser til USA på grund af testkravet, de kan i stedet vælge blandt det stigende antal destinationer, der ikke kræver coronatest fra færdigvaccinerede.

”Og kravet om coronatest giver ingen mening, når kravet ikke gælder indrejsende via USA’s landegrænser til Canada og Mexico,” står der i brevet.

Her skrives der også, at fordi de udenlandske turister ikke er tilbage i samme omfang som før coronakrisen, så er deres penge til forbrug i USA – fly, hotel, shopping, restaurantbesøg og så videre – det heller ikke.

US Travel Association gør også opmærksom på, at mange store rejselande, der konkurrerer med USA om at tiltrække udenlandske turister, ikke mere kræver at færdigvaccinerede rejsende tager en coronatest før ankomst. Det drejer sig blandt andet om lande som Canada, Storbritannien og Tyskland.

Hele brevet med underskriverne kan ses via dette link.

Relaterede artikler:

Flere europæiske lande fjerner rejserestriktioner

Flere asiatiske destinationer genåbner for turister

Amerikansk flyselskab genåbner på København

Stigende forbrugspriser kan ramme danskernes ferie