Nilles Rejser havde i år håbet på 26.000 gæster med busser, fly eller på krydstogter. På mandag starter sommersæsonen når grænserne åbner til blandt andet Tyskland og Norge. Pressefoto fra Nilles Rejser.

Rejsebureau kører atter turister på ferie

Med den kommende åbning af grænserne til Tyskland, Norge og Island gør Nilles Rejser fra Aller Leisure-gruppen klar til igen at sende busgæster afsted. Planerne om flyvninger må vente.

Kombinationen af at grænserne på mandag åbnes for danske turister til Tyskland, Norge, Island og Færøerne samt det hævede forsamlingsforbud til 50 personer, er gode nyheder for blandt andre Nilles Rejser.

Rejsebureauet, der er en del af Aller Leisure-koncernen, kan dermed igen for første gang indenfor de tre seneste måneder sende gæster på ferie i og udenfor Danmark.

Det nordjyske rejsebureau med hovedkontor i Dybvad mellem Aalborg og Frederikshavn melder om ”en for årstiden usædvanlig stor interesse for at booke rejser til næste år, og det giver anledning til forsigtig optimisme på trods af en udfordrende periode.”

”Vi har længe set frem til at sende gæster på busrejser, og hævelsen af forsamlingsforbuddet betyder, at vi igen kan sende busser afsted til destinationer i Danmark, Norge og Tyskland,” siger direktør i Nilles Rejser siden 2017, Miriam Bisgaard Christiansen, og tilføjer:

”Vi er naturligvis ærgerlige over, at vi ikke kommer til at realisere en stor del af vores rejser med blandt andet sommerflyvninger til Kroatien, Irland, Skotland og Sydeuropa. Vi kommer i stedet til at fokusere på flere ture i Danmark samt nærmarkederne, og så håber vi, at sensommeren byder på færre rejserestriktioner, så vi kan indhente noget af det tabte.”

Tryghed på rejsen – og forbrugerbeskyttelse
Når Nilles busser ruller afsted med de første gæster, bliver det med blandt andet særligt fokus på rengøring af kontaktflader og adgang til håndsprit, alle chauffører vil bære handsker ved håndtering af bagage. Derudover stilles der høje krav til, at selskabets leverandører på de enkelte destinationer, for eksempel hoteller, lever op til myndighedernes retningslinjer.

”Mit håb er, at krisen på sigt vil give en opblomstring til landets rejsebureauer. Fordelene, der er forbundet med at bestille en pakkerejse gennem et veletableret rejseselskab, som arbejder under den danske pakkerejselov, har vist sig at være af afgørende betydning i en situation som denne, da det skaber større tryghed for forbrugerne. Vores forventning er, at der vil opstå et stigende ønske om forbrugerbeskyttelse i lyset af krisen,” Miriam B. Christiansen.

Havde håbet på 26.000 gæster i år
Nilles Rejser, der sidste år omsatte for 150 millioner kroner, havde i år håbet på 26.000 gæster. Det fortalte direktør Miriam Christiansen tidligere i år til STANDBY.dk

Op mod 65 procent af Nilles’ gæster kommer fra det nordjyske – og 35 procent af gæsterne skulle i år have fløjet til deres rejsemål. Rejsebureauet havde nærmest har chartret et helt Great Dane Airlines-fly fra starten af maj til og med efterårsferien i oktober. Her skulle Great Dane ud af sin hjemmebase i Aalborg Lufthavn flyve for Nilles til nordnorske Svalbard, der skulle være dele-afgange fra Aalborg til Madeira med Bravo Tours og Kulturrejser Europa, sidstnævnte er ligesom Nilles Rejser en del af Aller Leisure.

Men ellers skulle Great Dane for Nilles Rejser gennem sommerhalvåret flyve til Bologna og Napoli, Nordkap med Svalbard, Storbritannien, Split i Kroatien samt til Lissabon.

Og så skal det også med, at Nilles Rejser sidste år vandt Danish Travel Awarden som Bedste Rejsearrangør med primært pakkerejser med rejseleder foran Albatros Travel og Gislev Rejser.

Relaterede artikler:

“Pensionist-turisterne tager det oppefra og ned”

Aller Leisure-rejsebureau vil udvide i Jylland

”Min fyring kom som lyn fra en klar himmel”

Resultatfald på 42 procent i Aller-rejseselskaber