Århus Charter har omkring 25.000 årlige gæster, primært til Grækenland, de øvrige rejser til Spanien og Tyrkiet. Foto: Århus Charter.

Rejsebureau mangler flykapacitet

Det regnfulde danske sommervejr giver også ekstra travlhed hos Århus Charter. Priserne på de få resterende rejser i skolernes sommerferie er hævet – og det er svært at skaffe flere fly.

”Alle charterbureauer har vist været mærket af sidste års solrige danske sommer. Det har givet et svært forsalg på rejserne i sommerferien, da mange gæster har været afventende for at se, om det danske sommervejr blev ligeså godt i år som sidste år. Det blev det så ikke.”

Klik for stort format. Medejer af Primo Tours-gruppen, bureauchef for Århus Charter, Henrik G. Jensen, da han sidste år tog imod Danish Travel Awarden som bedste charterrejsebureau. Foto: Michael Stub.

Det siger bureauchef Henrik G. Jensen fra Århus Charter til STANDBY.dk

Århus Charter er – målt i antal årlige gæster – Danmarks niendestørste charterrejsebureau og en del af Primo Tours-gruppen. Århus Charter flyver omkring 90 procent sine 25.000 gæster ud af Århus Lufthavn, mens resten afgår fra Aalborg Lufthavn – alle fløjet med Danish Air Transport.

Århus Charter holder sig fra Danmarks næststørste lufthavn, Billund, hvor familiemedlemmet Primo Tours har mange af sine gæster.

Priserne er hævet
”Vi har allerede solgt omkring 90 procent af vores rejser her i skolernes sommerferie. Vores udbudte rejser er cirka på niveau med sidste år, men vi har da her den seneste tid hævet priserne på de resterende rejser med mellem 500 og 1.000 kroner,” siger Henrik G. Jensen, der ejer 12 procent af Primo Tours-gruppen.

Århus Charter har otte destinationer og sender 70 procent af sine gæster til Grækenland, resten er til Spanien og Tyrkiet.

Fordi der nu med kombinationen skolernes sommerferie og det ustadige danske sommervejr er ekstra pres på salget af charterrejser, prøver også Århus Charter at skaffe mere flykapacitet til sine destinationer.

”Men der er næsten umuligt,” siger Henrik G. Jensen og tilføjer:

”Vi arbejder på at finde ekstra fly til at imødekomme efterspørgslen på den korte bane, som vi også kan mærke smitter af på august-rejser og ind i efteråret. På nuværende tidspunkt ser det desværre ikke ud til, at det lykkes at indsætte ekstra kapacitet, og i så fald vil det være meget begrænset hvad vi kan tilbyde de, som ikke endnu har sikret sig sommerferien.” 

Færre charterrejser i år
Forleden sagde Spies’ produktchef, Carlos Cebrian, til STANDBY.dk, at ifølge Spies’ beregninger udbyder de danske charterrejsebureauer denne sommer 50-80.000 færre rejser i skolernes sommerferie i forhold til sidste år.

At der er færre rejser på markedet er bureauchef Henrik G. Jensen fra Århus Charter enig i. Han siger:

“Sidste sommer var en svær størrelse for rejsebranchen. Det er min fornemmelse, at det overordnede udbud i markedet er markant lavere denne sommer. Det skyldes blandt andet tilpasning af udbudte fly blandt rejsebureauer på baggrund af sommeren 2018, samt konkurser blandt flyselskaber (for eksempel islandske Primera Air, der fløj for Bravo Tours, red)

Vores salg i sidste uge var mere end 40 procent højere end samme uge sidste år – og fortsætter den tendens, vil priserne kun gå én vej på de sidste rejser, og det er op”, konstaterer Henrik G. Jensen.

Relaterede artikler:

Færre charterrejser denne sommer

Tilfredshed med overskud i Primo Tours

Charterrekord trods dansk hedebølge