Rejsebureau skal erstatte for lufthavnsstrejke

Stand-By-jan_feb 2015 Tyskland-tillægVOR EGEN VERDEN: I den nye udgave af Stand By kan man blandt andet læse, at et rejsebureau efter en afgørelse i Ankenævnet skal bøde erstatning til en skole på 62.405 kr., da sikkerhedspersonalet i Københavns Lufthavn stoppede et par timer.

Det er ikke force majeure, når sikkerhedspersonalet i Københavns Lufthavn nedlægger arbejdet og en hel skoleklasse ikke når frem til flyet til Budapest. Heller ikke selv om det lykkedes at få dem af sted dagen efter med Norwegian via Norge.

De 45 elever og deres lærere skal efter en afgørelse i Ankenævnet have halvdelen af prisen, 62.405 kr. tilbage for forringelse af den oprindelige tur. Også selv om det arrangerende bureau var helt uden skyld og gjorde alt for at få gruppen af sted på anden måde så hurtigt som muligt.

Endnu engang var der uenighed i Ankenævnet. Den juridiske formand Mikael Krag gik sammen med de to forbrugerrepræsentanter ind for erstatningsbeløbet, mens de to medlemmer fra rejsebranchen mente, bureauet skulle gå fri, fordi man ikke kan forberede sig på en ulovlig arbejdsnedlæggelse i den lufthavn, man skal flyve fra.

Efter afgørelsen har Grupperejsebureauet taget kontakt til DRF om sagen skal gå videre til domstolene. Også bureauets forsikringsselskab Gouda er med i beslutningen.

Læs om hele sagen i Stand By magasinet, som er på vej ud.